megallapodtak cicAugusztus 30-án, Budapesten, a Parlament Gobelin termében ünnepélyesen aláírták Magyarország Kormánya, valamint a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) között létrejött együttműködési megállapodás módosítását.

A Kormány nevében dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, míg a CIC részéről Marghescu Tamás igazgató jegyezte ellen a dokumentumot, amely a 2021-es Budapesti Világkiállítással kapcsolatban tartalmazza az együttműködés alappilléreit és a költségvetésből elkülönítendő források évenkénti tételeit is. A megállapodás értelmében a CIC segíti, illetőleg szakmailag felügyeli az eseményt, továbbá tevékenyen részt vesz annak előkészítésében. Marghescu Tamás lapunk munkatársának elmondta, hogy 2021-ben Magyarországon fogják megtartani a Nemzetközi Vadbiológiai Konferenciát, melynek hazánk legutoljára 1991-ben adott otthont.

Az eseményen külön köszöntötték a Székelyföldről erre az alkalomra személyesen ellátogató Sárkány Árpádot, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács alelnökét. Kiküldött tudósítónk azt is megtudta, hogy továbbra is három kiemelt helyszínen tervezik megtartani a világkiállítás fő programjait: a hamarosan megújuló Fővárosi Állat- és Növénykertben, az addigra elkészülő beruházás keretében megújuló HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, illetve az közelmúltban az Országos Magyar Vadászkamara vagyonkezelésébe került hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban.

Forrás: Vadászlap