gerje2A Kossuth Toborzó Ünnepély zárónapján, vasárnap a jubileumi, tizedik Gerjementi Vadásznapnak adott otthont a Kossuth tér.

A Pipacs Vadászkürt Egyesület üdvözlő kürtjele után Fehér Sándor, a Gerjementi Vadásztársaságok és Vadászok Szövetsége elnöke köszöntötte a vendégeket és vezényszavára adta át a Pilisi Petőfi Vadásztársaság egy évre a ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság képviselőinek a szövetség zászlaját. A házigazda szerepét betöltő vadásztársaság egyébként már pénteken is fogadta a gyerekeket, míg szombaton megnyitották Kovrig Miklós vadászfestő kiállítását.


Az eseményt Cegléd polgármestere nyitotta meg, aki kiemelte, kitüntetés a városnak, hogy ebben a számunkra fontos ünnepi időszakban a jubileumi, X. Gerjementi Vadásznap házigazdájának is vallhatja magát Cegléd.

– Tudom, hogy a térség vadászainak, a környék társaságainak szintén az esztendő egyik legfontosabb napja a Gerjementi Vadásznap. Máshogy ver a szív, mikor megszólal a vadászkürt, büszkén száll a szó, amikor a terítékceremónián a vadásztársak tisztelettel beszélnek a vadejtés körülményeiről – nyitotta meg a rendezvényt a polgármester.

Köszöntő beszédében Semjén Zsolt, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöki tisztségét is betöltő miniszterelnök-helyettes többek között kiemelte, a törvényhozás segítségével sikerült helyreállítani a vadászat becsületét. Az új fegyvertörvény igazodik a való élethez, és kiküszöbölte a korábbi nem életszerű gyakorlatot, például a vadászfegyverek szállítására, rendszeres műszaki vizsgáztatására vagy azok árusítására vonatkozóan.

A vadásznapon kitüntetéseket, elismeréseket adtak át az arra érdemes tagoknak, majd terítékceremóniával zárult az esemény hivatalos része. A Kossuth és az Eötvös téren a nap folyamán főzőverseny, szarvasbőgés-bemutató, solymászbemutató, tombola, trófeakiállítás, gyermekjátékok és gyermektoborzó, valamint kovácsműhely és kirakodóvásár színesítette a programot. A vadásznap során biztosan sok új vadászbarátság is köttetett – rendhagyó módon most nem az erdőben, hanem egy város központi terén.

Forrás: Ceglédinfo