fototehervonat2Vízlepergető, meleg ruha, bakancs a hétvégi túrázók kötelező kelléke.

A szomorkás időben ne hagyjuk, hogy hangulatunk is borús legyen, öltözzünk fel rétegesen, és irány az erdő!
Bizonyára így tesznek azok is, akik az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesület szervezésében részt vesznek az Eger Kupa 3. fordulóján, a Varró-háznál, Felsőtárkányba.

Ezen kívül más szervezett erdei rendezvényről nincs tudomásunk, de a Bükk és a Mátra turistaútjai, pihenőhelyei várják Önt is a hétvégére.

Szilvásvárad
Kisvasútjaink a hétvégén már csak Szilvásváradon közlekednek, mely jegypénztárában felvilágosítást kérhetnek az ősember barlanghoz való feljutás lehetőségeiről. A Szalajka-völgyben a Szabadtéri Erdészeti Múzeum helyreállítási munkái nagyon szépen haladnak, a vashámorhoz tartozó kerék újra forog, mozgatja a fújtatót. Csak az interaktív foglalkoztató látogatható, de lassan a múzeum is újra nyitja kapuit.

Mikulás járatok
A gyerekek már biztos írják a listát a Mikulásnak, Ti pedig anyukák, apukák ne felejtsétek a regisztrációt Mikulás járatainkra, hiszen a gyerekek mind a három kisvasutunkon találkozhatnak a Nagyszakállúval. A program 12.02-én indul, részletek: https://www.facebook.com/events/182937622258345/.

Útkorlátozás, útfelújítás
A Mátrában túrázók figyelmét felhívjuk, hogy Gyöngyössolymos és Szalajka-ház között útfelújítási munka van folyamatban, esetleges kellemetlenségekért előre is elnézésüket kérjük!

Vadászati szezon lévén folyamatos a vadászat területünkön, így kérjük, hogy csak 9-15 óra között tartózkodjanak az erdőben. Társas vadászat miatti turistaút lezárás nem lesz hétvég, csak 2017.11.17-én a következők szerint: https://www.facebook.com/egererdo/photos/a.165070620246041.42977.126162634136840/1498414743578282/?type=3&theater

Erdei munkák
Nagy erőkkel megkezdődtek erdeinkben az csemeteültetést és a makkvetést. Több százezer csemetét ültetünk el ebben az időszakban, hogy a jövő nemzedékének is megőrizzük gyönyörű erdeinket. Az csemeték védelmére új kerítéseket is építettünk, a régi vadhálós kerítések helyett már több erdőben villanypásztoros védelmet alkalmaznak.

Forrás: ForestPress