Ma 2017. június 29., csütörtök, Péter és Pál napja van. Holnap Pál napja lesz.
Huntland
Arion kutyatáp
 
autodoc.hu

Vadászok

  • 10711 Regisztrált
  • 0 Ma
  • 0 Ezen a héten
  • Legutoljára: kuruczl

Ki van itt?

Oldalainkat 426 vendég böngészi

Média Partnereink 
gun magazin

Segítsünk!

csillagszem alapítvány
Várjuk szponzorok, szervezetek,
magánszemélyek pénzadományait,
és egyéb tárgyi segítségét
Evolveo
Csizma Shop 1
„Szellem” PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Hírszerkesztő   
2017. május 24. szerda, 05:07

Az alábbi őzbakot Gyügyei Béla hivatásos vadász hozta terítékre a börzsönyi Borostyán Vadásztársaság területén (Szokolya, Pest megye), május 12-én esti cserkelés közben.


Így számolt be az élményeiről:

„Vadkár-elhárító vadászatot hirdettünk meg a hónapban, és az egyik vendégvadász izgatottan mesélte, hogy este valami nagyon érdekes agancsú bakot látott. Az elmondása egyik ismert daliánkra sem illett, de a hegy sok titkot rejt magában…

A munkám elismeréseképpen, a vadásztársaság vezetőségétől kaptam egy bak elejtési lehetőséget. Elhatároztam, hogy semmi más őzre nem teszek lövést, elcsípem az ismeretlent, ami egyre jobban „izgatta” a fantáziámat. Ezek után sokat kijártam arra a területrészre, ahol a vendég látta a különleges vadat, de mindhiába. Olykor-olykor látni véltem, de nem voltam teljesen biztos benne, vagy a szürkület, vagy a nagy távolság tett bizonytalanná.

Végül egyik este jó időben, jó helyen cserkeltem. A szellem bak, nem messze a falutól a patak és a királyréti kisvasút között váltott ki. Amikor megpillantottam először én sem hittem a szememnek. A bal szára, feltehetően mechanikai sérülés (kerítéssel, autóval ütközés) során „eldőlt” oldalra és ága, mint egy gereblye fogai meredeztek az ég felé. A jobb szára szabályos volt, igaz kis ágakkal, de elég jó szárhosszal. A bírálat egyértelmű volt, éreztem eljött az időm, és útjára engedtem a lövedéket.

Amikor birtokba vettem percekig csak ültem mellette, és csodáltam ezt a páratlan vadat. Azt hiszem, hogy életem bakját sikerült terítékre hoznom.

Ezúton is köszönöm a Borostyán Vadásztársaság vezetőségének a lehetőséget és a Börzsöny ormainak, hogy ilyen „kinccsel” ajándékoztak meg.”

Forrás: Vadászlap

Cimkék: szokolya , őzbak , cserkelés
Hozzászólások (0)Add Comment

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy
 
Csizma Shop 1
 
Támogató parnereink:
magnum vadászbolt  huntland vadászbolt  demar vadászcsizmák, bakancsok, cipők  

Copyright 2007. Vadászmester Média Kft. - Vadász Magazin © - Készítette - JJmaxi Webdesign Studió - Minden jog fenntartva! - Vadászat - Vadászati Apróhirdetés - Vadászbolt - Vadászfegyver - Vadász Katalógus - Vadász Fotók - Vadászati Fórum