Ma 2017. június 27., kedd, László napja van. Holnap Levente és Irén napja lesz.
Huntland
Arion kutyatáp
 
autodoc.hu

Vadászok

  • 10711 Regisztrált
  • 0 Ma
  • 0 Ezen a héten
  • Legutoljára: kuruczl

Ki van itt?

Oldalainkat 825 vendég böngészi

Média Partnereink 
gun magazin

Segítsünk!

csillagszem alapítvány
Várjuk szponzorok, szervezetek,
magánszemélyek pénzadományait,
és egyéb tárgyi segítségét
Evolveo
Csizma Shop 2
Vadászati magazin Vadászati magazin Programok Magyarország és Dél-Afrika
Magyarország és Dél-Afrika PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Hírszerkesztő   
2017. június 15. csütörtök, 05:27
Június harmadikán különleges fotótárlat nyílt, „A Kiskunságtól, a Kalaháriig” címen, a Keszthelyi Helikon Kastélymúzeum vadászati részlegén. A tárlat Fabó Ferenc és Józsa Fábián 25-25 természetfotóját mutatja be a látogatók számára július 5-ig.

Érdekesség, hogy a fotósok már gyermekkoruk óta ismerik egymást, hiszen együtt nőttek fel Dunaegyházán, egyszerre lettek vadászok és az évek során számos alkalommal hódolhattak egymás társaságában közös szenvedélyüknek.

A jogász végzettségű Józsa Fábián igazi világlátott ember, aki a fotózással való megismerkedéséről így nyilatkozott: „…feleségem révén, aki külügyi tisztviselő, négy évet az Amerikai Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban töltöttünk, majd néhány évre rá, újabb külszolgálat révén eljutottunk Dél-Afrikába. Itt vált szenvedélyemmé a természet megismételhetetlen pillanatainak megörökítése.”Érdemes megemlíteni, hogy a szóban forgó művészember nem csak fényképezőgépet ragadt az eltelt évek során, hanem írt már könyvet is, amelynek címe „Umzingeli az álmodó vadász”. (A kötet megvásárolható webshopunkban, ide kattintva.)

Fabó Ferenc nevével a természetfotók szerelmesei találkozhattak többször, aki fotós életútjáról így vallott: „…szakmailag sokat jelentett számomra, hogy a Nimród Fotóklub tagja lehettem. 1989-ben megalakítottuk a Nimród Fotóklub Mezőföldi Csoportját, 2007-től pedig Mezőföld Természetfotó Egyesület néven működik a csapat Dunaújvárosban. Az 1989-es megalakulástól 24 éven keresztül az én vezetésemmel országos ismertséget és elismertséget szereztünk.”
 

A kiállításon megtekinthető fotók az alkotók életútjának megfelelően Magyarország (Fabó Ferenc) és Dél-Afrika (Józsa Fábián) élővilágát mutatják be.

A tárlat címe: Történelmi modellvasút kiállítás és Vadászati Múzeum – Keszthely, Pál u. 1, 8360

Forrás: Vadászlap

 

Hozzászólások (0)Add Comment

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy
 
Csizma Shop 1
 
Támogató parnereink:
magnum vadászbolt  huntland vadászbolt  demar vadászcsizmák, bakancsok, cipők  

Copyright 2007. Vadászmester Média Kft. - Vadász Magazin © - Készítette - JJmaxi Webdesign Studió - Minden jog fenntartva! - Vadászat - Vadászati Apróhirdetés - Vadászbolt - Vadászfegyver - Vadász Katalógus - Vadász Fotók - Vadászati Fórum