loves vadaszpuskaHihetetlen, de van, aki büszke arra, hogy kutyákat gyilkol!

Mint megírtuk, Mayát (5) vasárnap délelőtt lőtték meg, bal hátsó lábát amputálni kellett. Gazdái a facebookon keresnek szemtanúkat és tettest.
Bár az elkövető nem jelentkezett, egy férfi büszkén szólt hozzá Szegőék felhívásához. Azzal dicsekszik, hogy már több tucat kutyát lőtt ki, mert szerinte veszélyeztetik az élővilágot.

„Rengeteget lőttem ki életemben ezekből a felelőtlen gazdik nélküli, úgynevezett vadászkutyákból, kérem a nyomravezetői díjat magam ellen. Legközelebb a következő kutyid egy darab spárga körül sétáltasd, mert rajta kívül is van még élet."

– Sok kutya, amelyet kitesznek otthonról, falkához csapódik, és rákényszerül a vadászatra. Ám mivel ölni már nem képesek, élve eszik meg az elkapott vadat. De nem az a megoldás, hogy minden állatot kilőjünk, amit gazda nélkül az erdő közelében látnak – magyarázta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora. – Évente 5-10 ezer kutyát és macskát öltek meg erdőben csak hazánkban, de volt olyan év, amikor ez a szám 69 ezerre nőtt. Évek óta próbálunk – eddig hiába – megoldást találni erre a vadásztársaságokkal.

Forrás: Blikk