gagyi terkepTérképpel segíti a rendőrség, a katasztrófavédelem, az agrárkamara, a közútkezelő és a vasúttársaság munkáját a megyei vadászkamara.

Vadütközés, orvvadászat, falopás, erdőtűz: sok olyan eset adódhat – és adódik is –, amikor a helyszíni intézkedés során szükség lehet a területen illetékes vadászatra jogosult társaság vagy szervezet képviselőjének, hivatásos vadászának közreműködésére. A gyors intézkedést segítik azok a térképek, amelyeket az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezete készíttetett. Ezek nemcsak az új – és még 19 évig aktuális – Vas megyei vadgazdálkodási egységek határait mutatják, de az egyes területeken illetékes vadászatra jogosultak képviselőjének vagy hivatásos vadászának telefonszámait is.

A térképeket Gagyi István, a megyei vadászkamara elnöke tegnap adta át a rendőrség, a megyei agrárkamara, a Magyar Közút Nonprofit Zrt, a GYSEV Zrt. és a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ Szombathelyi Intézete képviselőinek. Az összejövetel végén Gyagyi István és dr. Pusztavámi Márton elnökök aláírták a megyei vadászkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Megyei Igazgatósága közötti együttműködést részletező megállapodást.

Forrás: Vaol