északerdő megállapodás a rendőrséggelAz ÉSZAKERDŐ Zrt. Délbükki Erdészeti Igazgatósága és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság, valamint Hejőbába Község Önkormányzata és Polgárőr Egyesülete 2009. március 31-én együttműködési megállapodást kötött Hejőbábán, azzal a céllal, hogy közös munkával visszaszorítsák a térségben a falopásokat, a jogosulatlan vadászatot, az illegális szemétlerakást, a természeti környezet károsítását – tájékoztatta a ForestPress-t Rencsiné Ágh Márta sajtóreferens.

Az erdészeti igazgatóság folyamatosan tájékoztatja együttműködő partnereit a szakmai szabályozásokról, a járőrözésekhez alkalmas gépjárművet és szakszemélyzetet biztosít. Az Északerdő Zrt anyagi támogatást nyújt a vagyonvédelmi szolgálatot erősítő Polgárőr Egyesület tevékenységéhez. A rendőrség - teljes illetékességi területén - az erdészeti igazgatósággal közös járőrszolgálatot lát majd el.
Az önkormányzat tájékoztatja a megerősített vagyonvédelmi tevékenységről a lakosságot, és adatszolgáltatással segítséget nyújt a feljelentések mielőbbi megtételéhez.
A hatékonyság érdekében az együttműködő felek folyamatosan értékelik majd a közös munkát.

Forrás: Forestpress