vadásznapTarnamérán szombaton rendezik meg a Heves megyei Vadásznapot. A vadászhimnusz elhangzását követően tíz órakor Farkas László Márton, a Heves Megyei Vadászkamara elnöke és Tímár László, Tarnaméra polgármestere mond megnyitót. A strandfürdő területén reggel nyolc órakor kezdődik a vad- és halételfőző verseny, majd a kastélyudvaron a vadászkürtös térzenét, a zászlóbehozatalt és a vadászhimnusz elhangzását követően tíz órakor Farkas László Márton, a Heves Megyei Vadászkamara elnöke és Tímár László, Tarnaméra polgármestere mond megnyitót.

Duska József, a Bükki Nemzeti Park Igazgatója vadásznapi köszöntője után megtörténik az új vadászok fogadalomtétele, és kitüntetéseket adnak át. Tizenegykor Szent Hubertus-misét celebrál Urbán Imre esperes.

A sportpályán fél tizenkettőtől zajlik a korongvadász-verseny döntője, a kastélykert délben vadászkutya-bemutatónak, a strand bejárata melletti terület vadászíjász-versenynek ad otthont.

A fürdő színpadán fél kettőkor a Szakinah hastánccsoport műsora következik, később szarvasbőgés- és állathang-bemutató lesz, majd négykor kihirdetik a versenyek eredményét.

Napközben folyamatosan zajlanak a gyermekprogramok, képzőművészeti tárlatok - Valaczkai Erzsébet, Kalas András, Boros Andrea, Seres József, Utassy Kristóf, Jakkel Mihály alkotásai - láthatók a dél-hevesi őzbak-trófeák kiállítása mellett.

Forrás: Heol