vadászhölgy avatásTengelic | A gyengébb nemre is rendszeresen gondol a megyei vadászkamara szinte kizárólag férfiakból álló vezetősége, ilyen minőségében persze nyilván csak a vadászat keretein belül.
Ezt bizonyítja az a hétvégi fácánvadászat, amelyet kimondottan hölgyek számára hirdettek meg Tengelicen. Acsádiné Varju Ildikó, a kamara munkatársa a TEOL.hu-nak elmondta: az eseményen huszonkét vadászhölgy vett részt, Nagykónyiból, Belecskáról, Ozoráról, Tamásiból, Iregszemcséről, Faddról, Tengelicről, Szekszárdról, Tolnáról, Paksról, Kajdacsról, Gerjenből, Németkérről, Dunaföldvárról, sőt még Kaposvárról is. Voltak közöttük frissen vizsgázottak és évtizedek óta vadászók is.

Mivel kihelyezett fácánra folyt a vadászat, tyúkot is lehetett lőni. A terítéken végül tizenhét kakas és huszonhárom tyúk feküdt. A vadászat után az életük első fácánját lövő vadászhölgyeket avatták fel. Farkas Dénes, a Tengelici Vadásztársaság tagja a szekszárdi Varga Klárát, a belecskai Bölcskei Gáborné Rozát pedig a szekszárdi Hajas Krisztina „pálcázta meg”, amely kifejezés három suhintást jelent az avatandó hátsójára. Levezetésként a helyi vadásztársaság elnöke, Buják Imre a Hotel Orchideába, vadpörköltre invitálta a résztvőket.

Forrás: Teol