orvvadászt fogtak a rendőrökPénteken délelőtt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bihar Bevetési Osztályának járőrei Ártánd külterületén láttak el figyelőszolgálatot a „zöldhatár” őrizetével kapcsolatban, melynek során felfigyeltek egy gyalogos személyre, akit távcsővel figyelni kezdtek.

Ekkor észlelték, hogy a személy a bokrok környékén rendszeres időközönként megáll, és lehajol. Ezt követően a személyt igazoltatták, aki egy helybeli magyar állampolgár volt. A férfi az igazoltatás pillanatában éppen egy vörösréz drótból készült vadcsapdát, ún. ”hurkot” igazgatott. A rendőrök kérdésére tagadta, hogy a hurkot ő helyezte ki, állítása szerint fahajtásokat akart kivágni tűzrevalónak a nála lévő fejszével. (Állításának ellentmondott, hogy útvonalának visszaellenőrzésekor minden egyes helyen, ahol korábban megállt ugyanilyen hurkokat találtak).

A személyt elszámoltatása végett a rendőrök a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrsére állították elő. A férfi a gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett, elmondta, hogy a csapdákat ő helyezte ki kb. 10 nappal ezelőtt, abból a célból, hogy azzal vadakat (nyulat, fácánt) fogjon meg, majd azokat eltulajdonítsa, és étkezési célra felhasználja. A helyszíni szemle során a területről 38 darab csapda került összegyűjtésre, melyek a bevont eseti vadászati szakértő szerint az őznél kisebb vadállatok megfogására alkalmasak.

A gyanúsítottal szemben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya folytat eljárást szabadlábon hagyása mellett lopás vétség kísérlet, ill. állatkínzás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Forrás: Police