fehovaAz idén február 16-19. között rendezi a HUNGEXPO a 19. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítást.
A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont A, D, F  és G pavilonjaiban zajlanak az események. A kiállítást dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke nyitja meg. 

Közel kétszáz kiállító, négy nap és rengeteg érdekes program várja a HUNGEXPO-n jövő csütörtöktől a szakembereket és az érdeklődő közönséget. A FeHoVa elmaradhatatlan eseményei mellé, amilyen például a nemzetközi szarvasbőgést imitáló verseny, a trófeakiállítások, a solymász és vadászkutyás bemutatók, ebben az évben is újdonságok csatlakoznak.

Tavaly először Európa legnagyobb mobil akváriumát is megcsodálhatta a közönség, s a portugál csapat ebben az évben is meghívást kapott a rendezvényre. A magyar halállomány egyedei úszkálnak majd a 22 ezer literes akváriumban, s szakavatott előadók mondják el, és az akvárium segítségével látványosan mutatják be hogyan is lehet kifogni a halakat  a vízből.
Hatalmas érdeklődésre számíthat az Észak-Amerika vadvilágát és Magyarország megyéinek büszkeségeit, 100 magyar nagyvadat bemutató trófeakiállítás, valamint a Világ Szarvasai gyűjtemény harminc példányát felvonultató trófea bemutató.

A kiállítások anyagát a CIC Nemzetközi Vadvédelmi Tanács közbenjárásával, a Nimród Vadászújság, valamint a megyei vadászkamarák és vadászszövetségek segítségével gyűjtötték össze a szakemberek.

A sport és lövészet szereplése a FeHoVa legutóbbi újdonságai közé tartozik. Az Eleven Open nemzetközi íjász verseny résztvevőinek szurkolhat a kiállítás közönsége, de lesz airsoft verseny, koronglövészeti és lézeres fegyverbemutató is.

A vadászok színpadán természetfilmek és élménybeszámolók, a szabadban kutyás versenyek várják a közönséget. A horgászok színpadán olyan szakmai hírességek is fellépnek, mint Döme Gábor, Walter Tamás, vagy a külföldiek közül Ardi Walterkamp, Ross Honey.

A kiállításhoz ebben az évben I. FeHoVa Winter Dog Show elnevezéssel CAC és CACIB minősítésű, nagyszabású nemzetközi kutyakiállítás is kapcsolódik.

A látogatóknak akció:
A horgász egyesületek és vadásztársaságok tagjai csoportos kedvezményes belépőt válthatnak a kiállításra, amennyiben kitöltik a honlapon található kupont, és azzal érkeznek a kiállításra.

A Hungary Card-dal rendelkező látogatók a kártya felmutatásával kedvezményes jegyet tudnak vásárolni a kiállításra. A belépőjegy több kiállítónál is levásárolható lesz, ezekről helyben és az interneten is tájékoztatást találhatnak az érdeklődők.
A vidékről érkezők a Volánbusz járatain 50 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. A 2012 évi FeHoVa a nagyközönségnek is rengeteg élményt ígér, a szakmának pedig kihagyhatatlan esemény lesz.

Forrás: ForestPress