őzcsapatVad és élőhelye - konfliktusok és lehetőségek címmel rendeztek konferenciát kedden a KRF-en.
A gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán a vadgazdálkodási iskola megalapítója, a tavaly elhunyt dr. Fábián Gyula emlékére rendeztek kedden konferenciát, Vad és élőhelye - konfliktusok és lehetőségek címmel.

Dr. Bíró Tibor, a főiskola dékánja szerint az egykori kollégájuk tiszteletére életre hívott esemény arra is rávilágított, hogy az Észak-magyarországi térségben a vadgazdálkodás oktatása – a terület adottságai miatt is – kiemelkedő fontosságú.
Tóth László főiskolai tanár a konferenciát értékelve úgy fogalmazott: egyfajta örömteli párbeszéd kezdődött el a vadgazdálkodásban, erdőgazdálkodásban és természetvédelemben érdekelt szakemberek között.

Úgy vélte, csak ez a diskurzus járulhat hozzá ahhoz, hogy a „közismert ellentétek” megnyugtatóan rendeződjenek. Már csak azért is, mert – s ezt a konferencia következő tanulságaként említette a szakember – a vadgazdálkodók és a természetvédők, az erdőgazdálkodók, s a tanácskozáson most kevésbé képviselt mezőgazdálkodók érdekei nagyon sok ponton találkoznak, illetve azonosak. Nem csak a védett, de a vadászható fajok, azok élőhelyei kapcsán is. A szakmai párbeszéd pedig elengedhetetlen az élőhelyek minőségének javításához.

Forrás: Heol
0
0
0
s2smodern
powered by social2s