szent hubertus miseAz Országos Magyar Vadászkamara 1 napos látogatást szervez az ausztriai Szent Hubertus vadászünnepre 2012. november 3-ára

Az Alsó-ausztriai Vadászszövetség ez év novembere első vasárnapján tartja a vadászok tradicionális, meghitt, ünnepi összejövetelét, tisztelegve védőszentünk, Szent Hubertus előtt (november 3., Hubertus-nap).

Miután a határon túl sok-sok év óta neves kolostorok szolgálnak az ünnepség helyszínéül, ezért sok az eltérés a hazai vadásznapi szokásoktól.

NINCS: köszöntőbeszédek sora, kitüntetések átadása, színpadi és terepprogramok, vadgasztronómiai verseny, zenebona, össznépi kavalkád.

VAN: méltóságteljes környezet, KÖTELEZŐEN VADÁSZIAS ÜNNEPI ÖLTÖZÉK HÖLGYEKNEK ÉS URAKNAK, kitűnő vadászkürtzene, szarvasteríték szabadtéren és templomban egyaránt, „világias”, mégis emelkedett hangulatú Szent Hubertus-mise, mise utáni gyertyafényes állófogadás a kolostor udvarán.

Ez évben Ausztria egyik legpatinásabb kolostora, a Duna mellett magasodó melki bencés apátság (Stift Melk – a Wachau jelképe, az UNESCO világörökségének része) fogadja a vadászokat és a vendégeket.

A kolostor eredete 1089-re vezethető vissza, barokk átépítésére 1702–1736 között került sor.

A 2012. november 4-ei (vasárnap) program forgatókönyve

9.00 óra Indulás Budapestről, a XI. ker. Kosztolányi Dezső tér közelében található Park Hotel Congress parkolójából. A busz szélvédőjén az OMVK logója lesz elhelyezve. Menet közbeni csatlakozásra igény esetén az M1-es autópálya mentén, a tatai és győri benzinkútnál lesz lehetőség.

13.00 óra Várható érkezés a melki apátság parkolójához.

13.00–14.00 óra Szabad program – séta a kolostor körül.

14.10 óra Kolostorlátogatás idegenvezetővel – csoportunknak a belépő 10,50 EU/fő.

16.00–17.00 óra Gyülekezés, köszöntő a kolostor udvarán vadászkürtösök részvételével, szarvasteríték megszemlélése; bevonulás a templomba.

17.00–18.00 óra Hubertus-mise az apátsági templomban.

18.00–20.00 óra Állófogadás terítésmentesen; forralt hegyleve, Hubertus-falatkák; közben vadászkürtösök meghallgatása.

Legkésőbb 20.00 óra Indulás Budapestre (rossz idő esetén 19.30).

24.00 óra Várható érkezés Budapestre a kiindulási ponthoz.

Utazási feltételek

Tervezett utaslétszám: 42 fő – a helyfoglalás a jelentkezések sorrendjében történik.

Az utazás részvételi díja: 7000 Ft/fő

A részvételi díjat legkésőbb 2012. október 26-áig minden utasunk szíveskedjék eljuttatni készpénzben Török Henrik részére: 1027 Budapest, Medve u. 34–40.

Csak az kerülhet fel a végleges utaslistára, aki a fenti időpontig befizette az útiköltséget!

Október 26-a után a lemondás csak utascserével vagy várólistás utas beléptetésével történhet!

Ha egyik eset sem áll fenn, úgy a fenti határidőt követően – a busz költségeinek kifizetése miatt – a befizetett összeget nem áll módunkban visszaadni.

Költőpénzről (a belépődíjnak megfelelően kis címletről), utasbiztosításról, valamint az út folyamán történő étkezésről mindenki maga gondoskodik.

Az öltözködés az időjárásnak és az alkalomnak megfelelően történjék; esernyőt ajánlott hozni.

Még egyszer hangsúlyozom a vadászias, ünnepi megjelenés fontosságát – férfiaknak a zöld kalap kötelező a fenyőág elhelyezése miatt!


Várom a vadásztársak és barátaik jelentkezését!

Vadászüdvözlettel:

Török Henrik

06 30 239 49 13

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ausztriai információ: www.stiftmelk.at


Forrás: OMVK Pest