columbia kabátHa tél, akkor a vadászat mellé fagyásveszély is – gondoljuk, amikor kipakoljuk a szekrényből a meleg pulóvereket, csizmát, nagykabátot. Mert hiába veszünk sokszor magunkra több réteget is egyszerre, a mínuszok gyakran így is bekúsznak a ruhadarabok közé, mi pedig már lassan alig tudunk mozogni a sok egymásra húzott, vastag anyagtól. A fűtőszálas és hővisszaverő kabátok segítségével mindez azonban már a múlté.

columbia új technológiákA közelmúltban olyan technológiák születtek, melyek egyszerre biztosítják a meleget és a vékony, könnyű öltözetet. Ilyen a fűtőszálas viselet, amely az Omni-Heat Electric TM technológiát alkalmazva, álló helyzetben is kellő hőt generál a kellemes hőérzethez. Mindezt úgy, hogy a kabáton található gombbal három féle fokozatot tudunk beállítani, ami egy kis – telefonról is tölthető – akkumulátor segítségével biztosítja a meleget. Ráadásul más technológiát is beépítettek a készítők a kabátba: vízhatlan, lélegző membránt és vízlepergető Omni-Shield TM felületet. Akinek a talpa fázós, annak is itt a megoldás – a szintén akkumulátorral tölthető lábbelin ugyancsak három fokozatban lehet beállítani a megfelelő meleget.

Az Omni-Heat hővisszaverő melegbélésű kabátokban alumínium pöttyök találhatóak, ezek segítségével verődik vissza a hő a test felületére, és biztosít 20%-kal több meleget. A Columbia saját fejlesztésű szintetikus melegbélése a TÜV független tesztjén az iparág összes jelentős szereplőjét messze megelőzve a legjobb értékeket kapta. Ezek a kabátok nagyon könnyűek, vékonyak, viszont kifejezetten melegek.

„Az idei évben a különleges, technológiai innovációk már a ruházkodásban is egyre elterjedtebbek. A technológia azonban nem megy a küllem kárára, sőt a sportos, vékony design és a technológia együttese kifejezetten trendivé teszi az Omni-Heat TM és Omni-Shield TM technológiákkal ellátott viseleteket - mondta el Szabó János, a Columbia termékmenedzsere.