orrszarvúNyolc értékes rinocéroszszarvat loptak el Írországban a Nemzeti Múzeum raktárából álarcos fegyveresek.
A három férfi megkötözte az őrt, akinek később sikerült magát kiszabadítania, majd riasztotta a rendőrséget.

Álarcos fegyveresek kitömött rinocéroszfejeket raboltak el szarvaikért Írországban a Nemzeti Múzeum raktárából. Az eset Swordsban történt, szerda éjjel. A három férfi az őrt megkötözte, majd pedig 8 értékes szarvval távozott. Az őr idővel ki tudta magát szabadítani és riasztotta a rendőrséget.

A múzeum csütörtökön közölte, hogy négy kitömött orrszarvúfejet vittek el, olyan vadakét, amelyeket egy évszázada terítettek le vadászok Kenyában és Szudánban. A múzeum tartott szarvrablóktól, ezért döntött úgy tavaly, hogy a kiállított állatokat inkább raktárába zárja.

Hiába tette. A szarvak értéke a feketepiacon elérheti a félmillió eurót (150 millió forintnyi összeget). Értéküket az az ázsiai hiedelem adja, mely szerint a szarvak erősítik a férfiúi szexuális állóképességet, de jók rákbetegség gyógyítására is.

A múzeum szerint a rablók egy ír bandához, a Rathkeale Rovers nevűhöz tartozhatnak, amely egész Európában orrszarvúszarvak ellopására és elrablására szakosodott, és amely már tucatnyi helyről – más múzeumokból, állatkertekből, magángyűjteményekből – zsákmányolt szarvakat.

Forrás: MTI