szarvasbőgésTöbb mint száz ember vett részt a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. által szervezett, már hagyományosnak mondható szarvasbőgést hallgató túrán.
A szombat esti programot a Lengyel Annafürdői Erdészeti Erdei Iskola munkatársai szervezték, melynek a Szentkúti kunyhó- Ökoház adott otthont, ahol kemencében sült langalló, és forró tea várta a vendégeket. A séta a közeli Wosinszky Emlékhelyhez vezetett, ahonnan kiválóan lehetett hallani a szarvasbőgést, és az éjszakai erdő hangjait. Miután Kertai László erdei iskola vezető helyettes röviden ismertette a programot, és a gímszarvasok ilyenkor megfigyelhető viselkedését, Fábián Gábor mutatta be a különböző korú bikák bőgésének hangjait.

A kibontakozó csendben gyermekek és felnőttek nagy örömére egyre közelebb hangzott fel a válasz az imitált bőgésre. A túráról visszaérkezve, a nemrég elkészült kültéri foglalkoztató alatt a résztvevők gyertyafénynél beszélgethettek és teázhattak. Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát és jövőre legalább ugyanennyi érdeklődővel oszthatjuk meg a természet e csodáját

Forrás: Gyulaj Zrt