Egy engedély nélkül tartott kispuskával véletlenül combon lőttek egy férfit szerdán Rémen - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.  
Gál Kristóf közleménye szerint egy 58 éves rémi lakos otthonában egy 21 éves helybélinek eladásra kínált egy szám nélküli kispuskát, amely a bemutatáskor véletlenül elsült és combon találta a vásárlót. A férfit kórházba vitték, ahol az elsődleges orvosi vélemény szerint a sértett nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A Bajai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el súlyos testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az 58 éves férfi ellen, aki gyanúsítotti kihallgatásán részletes, tényfeltáró vallomást tett, az eljárás során szabadlábon védekezhet.

Az MTI megkeresésére a sajtóreferens elmondta: fegyverszakértő fogja megállapítani, hogy "a súlyos sérülést okozó tárgy" lőfegyvernek minősül-e. A szakértő véleményének függvényében a bűncselekmény minősítése megváltozhat - tette hozzá.

Forrás: MTI