Az OMVK Baranya megyei Területi Szervezetének Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága egyhetes dúvadgyérítést szervezett a megye területén. A vadgazdálkodók közül kilencen vettek részt e nemes versengésben, köztük a megye két nagy gazdálkodója, a Bóly Zrt., valamint a Mecsekerdő Zrt. is.

A szervezők külön jutalmazták az első három helyezettet, valamint azt az egyéni vadászt, aki a héten a legtöbb rókát, vagy aranysakált fektette a terítékre. A dúvadhét február 8. és 15. között zajlott, kihasználva a koslatás, valamint a dagadó hold nyújtotta lehetőségeket.

Az egyhetes dúvadapasztás nagyszerű eredménnyel zárult. A Mecsekerdő Zrt. árpádtetői erdészetének központjában készült el a teríték, melyre 78 darab róka, 16 aranysakál, 4 borz, 1 nyest, valamint 8 darab szajkó lett kifektetve.
A Bóly Zrt. hivatásos vadászai egészen elképesztő teljesítménnyel szerezték meg az első helyet. Egy hét alatt 26 rókát, 6 aranysakált, 2 borzot és 1 nyestet hoztak terítékre. Második helyen végzett a Szabadszenkirály Környéki Gazdák Vt. 19 rókával, míg a Mecsekerdő Zrt. 11 rókával a harmadik lett. A legjobb egyéni eredményt Horváth Zsolt érte el, a Szabadszentkirály Környéki Gazdák Vt. területén; egy hét alatt 15 rókát lőtt. A helyezetteket, a Baranya megyei vadászkamara mellett, a Harmónia vadászbolt, valamint a Bóly Zrt. is jutalmazta. Az legjobb egyéni teljesítményért, a Somogyhárságyi Nimród Vt. I-es csoportja egy őzbak lelövési lehetőséget kínált fel, ezt a társaság elnöke, Csirke László adta át a győztesnek.

Forrás: HuntingPress