Így jellemezte Tengerdi Győző, a VERGA Zrt. vezérigazgatója a második évébe lépett „A jövő a kezünkben van” program sikerét március 19-én a Veszprémi Városházán tartott sajtótájékoztatón.

A Bakony Vadászkürt Egylet megnyitó szignálja után egy rövidfilmen követhették nyomon a sajtó szép számban megjelent képviselői az erdőgazdaság munkatársai által egy év alatt megvalósított 19 közjóléti beruházást (kilátók, erdei iskolák, kiállító- és emlékhelyek, tanösvények), amelynek összköltsége megközelítette a félmilliárd forintot.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere méltatta a polgárbarát és a helyi önkormányzatokkal is egyeztetett fejlesztéseket, amelyeket nagyon gyorsan használatba vettek a város és a régió lakói, mivel ezek összhangban voltak a civilek igényeivel is. Dr. Jung László az Magyar Fejlesztési Bank Agrár és Turisztikai Főigazgatóságának ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a VERGA az összes beruházást nem állami, vagy Európai Uniós pénzekből, hanem kizárólag a sikeres gazdálkodás nyereségéből valósította meg.

„Meggyőződésünk, hogy az erdő flórájának és faunájának megismertetése az egyik legfontosabb lépés, amit természeti értékeink védelme érdekében megtehetünk. Ezért fejlesztési programunkban központi szerepet játszik az oktatási intézmények, erdei iskolák és egyéb ismeretterjesztő céllal indított beruházások megvalósítása” – mondta Tengerdi Győző, az erdőgazdaság vezérigazgatója. Bejelentette: a már megvalósult projektek után indul a második rész – idén több mint 860 millió forintot költenek fejlesztésekre az egy évvel ezelőtt indított „A jövő a kezünkben van” közjóléti programjának részeként.

A fejlesztések legfontosabb csoportját az oktatási és turisztikai célú beruházások alkotják, ezért az új kilátók, tanösvények és erdei kirándulóhelyek mellett az év legnagyobb beruházásaként egy veszprémi zöld centrumot hoznak létre, amely keretében erdei tanodát, közösségi teret és erdészeti központot építenek. A 600 millió forintból létrehozandó intézmény a zöld gondolat köré épített kiállító teremmel és interaktív közösségi terekkel várja majd az erdők élővilága és a természet értékei iránt érdeklődő látogatók minden korosztályát.

A Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. a szigorú költségtakarékosságnak köszönhetően az elmúlt évben is nyereséges volt. 2014 végéig tartó fejlesztési programja során a társaság ennek a nyereségnek jelentős részét – pályázati forrásokkal együtt összesen mintegy 860 millió Ft összeget – áldozza közjóléti célokra, a „Bejárható Magyarország” kormányzati program célkitűzéseivel összhangban.

Forrás: HuntingPress