A vadregényes hegyköz szívében fekszik Füzérradvány település, melynek ékessége a Károlyi Kastély és park.
Ez adott otthont május első hétvégéjén egy igazi családi napnak. A falu és a kastély szállásai már csütörtökön megteltek, de szombat reggelre a környező településekről is megérkeztek a vendégek. A kastélyparkban, az évszázados fák alatt különös hangulatot varázsolt a megnyitó kezdetét jelző Vadászhimnusz dallama.

A rendezvény megnyitó ünnepségét jelenlétével és méltató szavaival megtisztelte a színpadon Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője, Nick Ferenc, a Magyar Kultúra Lovagrend alapító tagja, Nyejzsmák Emma a Magyar-Ukrán Baráti Társaság elnökasszonya, Paszternák István a Forster központ képviselője, Szemán Jenő az OMVK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területi Szervezetének képviselője és Pandák Pál, Füzérradvány Község polgármestere. Mindezeken felül nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadta meghívásunkat Zay Adorján az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója, valamint Farkas Bertalan, az első és eddig egyetlen magyar űrhajós. A „nemzetközi” vadásznap voltát igazolja, hogy a vendégek közt köszönthettük a tőketerebesi vadásztársainkat, Reng János polgármester urat és kíséretét Erdélyből, valamint a Magyar- Ukrán Baráti Kör tagjait.

Kiemelt vendégeinek köszöntője után Gubala Róbert esperes és Tóth Tamás református lelkész celebrálta a ökomenikus Hubertus imádságot, majd különböző bemutatók következtek.

Kaczúr András Cézár nevű hannoveri vérebével (a térség egyik legismertebb vérebvezetője, a Magyar Vérebegylet tagja) a vérebvezetés nehézségeiről és szépségéről tartott élménybeszámolóval dúsított előadást.

Az agarászat, amelynek története a honfoglalásig vezethető vissza, napjainkban ismét előtérbe került az ősi vadászati módokat kedvelők szemében. Szőke Mária és Nagy Olga Mária tolmácsolásában kaphattunk ízelítőt őseink vadásztársairól.

A mindenki által nagyon várt Molnár Renátó a szarvasbőgés rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket, majd a délutáni órákban egy ifjúsági szarvasbőgő versenyt vezetett le. Tapasztalata, hogy a gyermekek mennyire tanulékonyak és ügyesek, itt is beigazolódott.

A szakmai programokon felül a színpadon az Obsitos Zenekar és a Bakator zenekar szórakoztatta a közönséget. Az eredményhirdetés során a főzőverseny résztvevői, mely az idén 21 csapatot jelentett, értékes nyereményekkel távozhattak. A zsűri – Mátyás Rudolf, Tiszka Zoltán, Nagy György – véleménye szerint az elmúlt hat évben az idén az idén készültek a legfinomabb étkek. Az első helyezést az ÉSZAKERDŐ Zrt. 4 induló csapata közül a Hegyaljai Erdészet nyerte, akik muflont készítettek minden féle variációban.

A szarvasbőgő versenyt Molnár Levente Perényből nyerte.

A színpadi bemutatókon kívül folyamatosan trófea bemutató, vadászkutya bemutató, légpuskás lövészet, íjászat, gyermek foglalkoztató, hadtörténeti kiállítás, Polster Gabriella és a Vadászati Kulturális Egyesület foto kiállítása, valamint kerékpáros verseny állt a látogatók rendelkezésére.

Mint az előzőekben is látható ismét egy programokkal teli rendezvényt tudhatunk magunk mögött, mely a barátság jegyében telt el. Külön köszönetet érdemel Rédai Zsolt és felesége Ildikó, akik áldozatos munkájukkal tették feledhetetlenné ezt a napot a Zempléni térség vadászainak és lakosságának. Természetesen köszönet illet minden támogatót és résztvevőt, akik név nélkül is hozzájárultak a sikerhez.

Forrás: HuntingPress