40 éves jubileumi ünnepség és tanösvény avatás az óbudai Meseerdő Óvodában.

1974 májusában, éppen 40 évvel ezelőtt történt az óvoda ünnepélyes átadása – idézte föl a kezdeteket dr. Kovács Antalné óvodavezető. - Több száz gyermek indult már el innen az iskolába, vált felnőtté azóta, s ők most íratják be gyermekeiket az óvodába.


Sokat változott az óvoda – persze nem annyira az épület –, de azért a berendezést igyekeznek folyamatosan újítani.
A változások az óvoda szellemiségében történtek, hosszú lenne felsorolni  hányszor változott a programjuk, a törvények, a rendeletek. 


Sokat változtak a gyermekek is, de egy dolog nem változott: az itt dolgozók 40 éve azon munkálkodnak, hogy minden kisgyermek jól érezze magát az óvodában, szívesen járjon ide, sokat játsszon, és játszva sokat tanuljon, és ami a legfontosabb, gyermek maradjon!
A mostani programjuk is erre épül: a játékba integrált tanulás, a környezet védelme, az egészséges életmód megalapozása, kiemelve a mozgás fontosságát.
Minden ember kötelessége a környezet védelme, s szeretnének olyan gyermekeket nevelni, akik számára a természet óvása, védelme nem csupán kötelesség, hanem természetes cselekedet lesz majd felnőtt korukban is. 


A 40 éves jubileumi ünnepségre elkészült a tanösvény, amiben a Budapesti Erdőgazdaság szakértelmével, anyagilag, és kivitelezésben is támogatott bennünket. Köszönjük, hogy segítették az elképzelésünk, álmunk megvalósulását – zárta köszöntőjét az óvoda vezetője.


Ezt követően Bús Balázs, Óbuda polgármestere köszöntötte a megjelenteket, és átadta a gyermekeknek szánt ajándékot, egy állatkerti kisoroszlán örökbefogadásának dokumentumát és az állatcsemete fotóját.


A kicsik által kifeszített szalag átvágásával Bús Balázs és Keresztes György, a Budapesti Erdőgazdaság vezérigazgató-helyettese jelképesen átadta az udvaron létesített tanösvényt.


A gyermekek pedig énekszóval köszönték meg az óvodájuk legújabb attrakcióját.


Az ünnepi torta átadása előtt Keresztes György mondott pohárköszöntőt.


Kovács Antalné óvodavezető köszönetet mondott dr. Jablonkai Zoltánnak és feleségének, akik a tanösvény létesítésének ötletadói voltak, és maguk is részt vettek a kivitelezésben.

Forrás: ForestPress