Ma 2017. június 27., kedd, László napja van. Holnap Levente és Irén napja lesz.
Huntland
Arion kutyatáp
 
autodoc.hu

Vadászok

  • 10711 Regisztrált
  • 0 Ma
  • 0 Ezen a héten
  • Legutoljára: kuruczl

Ki van itt?

Oldalainkat 833 vendég böngészi

Média Partnereink 
gun magazin

Segítsünk!

csillagszem alapítvány
Várjuk szponzorok, szervezetek,
magánszemélyek pénzadományait,
és egyéb tárgyi segítségét
Evolveo
Csizma Shop 1
Vadászati magazin Vadászati magazin Újságok Alkony Vadászmagazin 2014. június – július
Alkony Vadászmagazin 2014. június – július
Olvasóink értékelése: / 8
ElégtelenKitűnő 
Írta: Hírszerkesztő   
2014. július 07. hétfő, 05:16
E havi számunk aktualitás rovatában a vadhússal megreformált közétkeztetésről olvashatnak. A szakemberek szerint a magyar vadhús egészséges és helye van a közétkeztetésben.
Hogy melyik kor-, vagy fogyasztói csoportnak és milyen feldolgozottságban ajánlják majd az ebből készülő ételeket, azt a jelenleg futó mintaprogramok fogják eldönteni.
Dupla róka címmel olvashatnak Gazdag József olvasónk tollából egy cikket vadászat rovatunkban. Ebben a rovatban olvashatják még Háromszáz disznó címmel Kovács László 300. disznójának vadászatát. Idén is megrendezésre kerül a 2013-ban útjára induló VADHOFF, a vadászok és horgászok nyár végi nagy találkozója. Megtudhatják a program előzetest, és, hogy miben lesz más az idei találkozó.

A gazdálkodóknak nyújt segítséget a Marton Genetics, bemutatja a „gazdák új kedvencét” a hibridrepcét.
Portré rovatunkban ezúttal Pál Gyula, SCI elnök engedett bepillantani vadászéletébe, és arról is mesélt, mit tesznek a hazai SCI tagok a vadászatról kialakult negatív vélemény átformálása érdekében.

Rónay Vera ezúttal is érdekes cikkeket gyűjtött össze nagyvilágból rovatunkba. Olvashatnak többek között arról, hogy Erdélyben hogyan veszélyeztetik a hamis statisztikák a farkas populációt, és arról is, hogy Zimbabwe megnyerheti –e az orvvadászok elleni háborút, illetve, beszámol a 61. Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács üléséről, amelynek mottója „Fiatalok, vadászat és biodiverzitás”. Bernard Lozé újabb 4 évre megválasztott elnök pedig hat fontos stratégiai célterületet fogalmazott meg.
Egy golyóstöltény az örökkévalóságnak címmel olvashatnak Kovács László tollából, a .30-30 Winchester munícióról Muskéta rovatunk elején. Tovább lapozva Németh Balázs beszámolóját olvashatják a kutatási célú elöltöltő fegyveres vadászatokról. Olvashatnak a jogalapról, a területről, ahová engedélyt kaptak erre a kutatási célú vadászatra, és természetesen a szerző összefoglalja a tapasztalatokat, illetve említést tesz a program folytatásáról is.

Tógyer Imre folytatja cikksorozatát. Ezúttal a golyós vadászfegyverek sport és vadászati felhasználásáról olvashatnak.
Gasztonyi Dániel mestersolymász ezúttal egy elengedhetetlen solymászfelszerelés, a sapka elkészítésének folyamatát mutatja be Önöknek.
Juhász Jánost és munkáját ismerhetik meg művészek a vadászatban rovatunkból, aki a családjának harmadik generációs késművese.
Természetvédelmi rovatunk első cikke a Natura 2000-es területekről szól. Áldás vagy átok, ha egy földterületet Natura 2000-es területnek sorolnak be? A cikk körüljárja a Natura 2000 területeket körüllengő misztériumokat.

A pollinátorfajok védelméről szóló cikkünk folytatását olvashatják tovább. A Nyírábrányi Földtulajdonosok Vadászati Közössége is csatlakozott az ide Te Szedd! akcióhoz, amelynek keretein belül 250 zsáknyi hulladéktól szabadították meg az erdőterületeket, tájvédelmi körzeteket. Az ország több városához hasonlóan immár a Miskolcra és Lillafüredre látogatókat is segíti a digitális útitárs elnevezésű telefonos applikáció. 80. születésnapja alkalmából köszöntöttük Jane Goodalt, a Csimpánzok bűvöletében című cikkel.
A gasztronómiai rovatunkban megtudhatják, hogyan kell elkészíteni a tárkonyos vadragulevest, és, hogy hogyan készítsünk vaddisznón saslikot, de állandó szakácsunk Kapalló G. Gyula elárulja a gemenci szarvas pörkölt készítésének fortélyait is, desszertnek pedig egy igazi különlegességet ismertet meg velünk, a rebarbarás-epres morzsasütit.
A Beo-Pa Kft. jóvoltából megismerhetik a Pulsar legújabb, az IWA-n bemutatott hőkameráját, amely még messzebbre és még élesebben lát.

Cimkék: alkony , vadászmagazin , ajánló
Hozzászólások (0)Add Comment

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy
 
Csizma Shop 1
 
Támogató parnereink:
magnum vadászbolt  huntland vadászbolt  demar vadászcsizmák, bakancsok, cipők  

Copyright 2007. Vadászmester Média Kft. - Vadász Magazin © - Készítette - JJmaxi Webdesign Studió - Minden jog fenntartva! - Vadászat - Vadászati Apróhirdetés - Vadászbolt - Vadászfegyver - Vadász Katalógus - Vadász Fotók - Vadászati Fórum