Csaknem tragikus véget ért annak a közép-szlovákiai családapának és két gyermekének a erdei sétája. Gombázás közben feldühödött anyamedve támadt rájuk.. Szerencsére az apának sikerült megőrizni lélekjelenlétét, s megmenteni gyermekei életét.

A Besztercebányai járásban fekvő Hrochoť községben egy állatorvos két gyermekével, három éves fiával és 12 éves leányával gombázott éppen, amikor hirtelen feldühödött anyamedve rontott rájuk. Az apa szerencsére megőrizte hidegvérét, hangos ordítozással magára vonta a gyermekek felé közeledő, felbőszült medve figyelmét. Bátorságának köszönhetően gyermekeinek sikerült egérutat nyerni és bemenekülni a közelben parkoló autóba.

Az egyedül maradt nem férfi nem vesztette el lélekjelenlétét, előhúzta zsebkését és azzal próbálta védeni magát. Megsebesítette ugyan a megvadult állatot, de ő sem úszta meg sérülés nélkül, az állat mély sebet ejtett a lábán.

Szlovákiában az idén nem ez első medvetámadás. Szerencsére eddig valamennyi „medvekaland” halálos sérülés nélkül végződött.

Forrás: Világszám