Hangos, mert idén már nyolcadik alkalommal rendezte meg szeptember 7-én a Volier Vadászbolt a "Volier Kupa" elnevezésű amatőr koronglövő versenyét, melyen majd ötven induló mérhette össze lőtudását ezen a sportos, technikás pályán.

Az időjárás kezdeti szomorkás, esős bemutatkozása sem szegte kedvét az indulóknak, akik igazán kitettek magukért ezen a napon.

A verseny kitalálójának, Ősze Lászlónak több célja is van. Egyrészt a vadászat, lövészet jó alkalom a közösség építésére. Jó kapcsolatok, barátságok kötődnek egy-egy ilyen alkalommal. Egészséges, vidám hangulatú versengés, ami kitűnő alkalom lőtudásunk fejlesztésére, hiszen mindannyian tudjuk a regulát: ne a vadászaton tanuljunk lőni, hanem a lőtéren.

Kiváló alkalom arra is, hogy a vadászokat kísérő családtagok is kellemesen érezzék magukat. Lehetőségük volt légpuskával célba lőni, a kiesebbek, pedig kézműves foglalkozással és rajzolással foglalhatták le magukat. Aki már túljutott saját „rottéján”, kipróbálhatta a kiállított Dácia terepjárót.

Fontos, hogy a szezon nyitányaként, csaknem minden apróvad vadászati szituációt modellezzünk, gyakoroljunk - erre remek lehetőség volt a három pálya. Kipróbálhattunk különböző lőszereket, akár egymás fegyvereit is, ami segít a biztonságos, gyakorlott fegyverkezelésben.

A sok mosolygós arcot elnézve mindenki jól érezte magát és kellően elfáradva, jóllakottan tért haza, ami a finom ebédnek is köszönhető volt.


Eredmények:


Első helyezett: Erdőzúgás Vt. - Tóth Péter, Fülöp József Attila, Várkonyi Zoltán

Második helyezett: Agyaggalamb Vt. - Fábián Ferenc, Nagy Sándor,Somogyi Gyula

Harmadik helyezett: Ráckeve Vt. - Brezina Gábor, Brezina Ferenc, Borbás Attila


Egyéni legjobb (szétlövés után): Várkonyi Zoltán

Támogatóink nélkül nem sikerült volna így ez a nap, nekik is külön köszönjük!


Forrás: HuntingPress