Harmadik alkalommal rendezett „Két keréken a NYÍRERDŐ-vel” címmel kerékpártúrát általános iskolások részére a NYÍRERDŐ Zrt. Fehérgyarmati Erdészete.
A Kölcsey Ferenc Református Iskola 22, a Bárdos Lajos Általános Iskola pedig 14 diákkal képviseltette magát a programon. A fiatalokat három nevelő is elkísérte. A túra rendhagyó eligazítással kezdődött, ahol rendőrök hívták fel a gyerekek figyelmét a szabályos közlekedésre. A tanulók a Fehérgyarmat és Kisar közötti kerékpárúton kerekeztek az Öreg-Túrnál levő kilátóig. Itt a közjólététi berendezések használatát, megbecsülését beszélték meg a látottak alapján. Innen az úgynevezett „Birhó” erdőben túrára indultak, ahol az erdészek kalauzolták őket.

A séta során természetvédelmi és erdészeti tudnivalókról egyaránt tájékozódhattak. Szó esett a folyamatos és fenntartható természetközeli erdőgazdálkodásról, védett állatokról, növényekről. A társaság végül egy babgulyás elfogyasztása után indult vissza Fehérgyarmatra. A kerékpártúrát azért rendezzük meg évről-évre, mert kiemelten fontosnak tartjuk a gyerekek környezeti nevelését. Mi azt valljuk, hogy érdekes programokkal meg lehet szólítani a fiatalokat is. Reméljük, hogy a gyerekeken keresztül a családokat is elérjük és az ilyen rendezvényeknek köszönhetően többen választják kirándulásuk helyszínéül az erdőt – mondta Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: Nyírerdő Zrt.