Gyűjtés kezdődött az augusztus 9-én súlyos fejsérülést szenvedett bélmegyeri vadőr érdekében.
Az első adományt szombaton adta át a férfi feleségének Ajtai Éva, a kezdeményezés elindítója. Az öttagú család havi 62 ezer forintból él, így nagy szükség van a jólelkű emberek támogatására.

Mint arról korábban is beszámoltunk, a vadőr augusztus 9-én, a reggeli órákban sérült meg, amikor – eddigi információink szerint – egy lövés következtében levált egy szilánk a terepjárójukból, és az belefúródott a járműben ülő férfi koponyájába.

A vadőr éppen a távcsövet fogta, amikor a baleset történt, életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol bár élet-halál között lebegett, a gondos ápolásnak köszönhetően magához tért. Kicsit már jobban is van, ám ujjai az egyik kezén nem mozognak, úgy maradtak, abban a helyzetben, ahogy a távcsövet fogta. Gyakorlatilag azt a kezét nem tudja használni, így egyelőre a mindennapi élethez is segítségre van szüksége, és dolgozni sem tud visszamenni.

– Borzasztó volt az az augusztusi szombat. Településünkön falunapot rendeztek, mi pedig azt sem tudtuk, hogy a férjem túléli-e a balesetet. Csak néhány nappal később tért magához, addig a legrosszabbtól kellett félnünk – emlékezett vissza a történtekre Szabóné Bíró Eszter, a vadőr felesége.

A házaspár három gyermeket nevel, a férfi munkája mellett az asszony gyesen van, amit legkisebb gyermekük egészségi állapota indokol, emellett az édesanya néhány órában eljárt takarítani is, hogy így egészítse ki jövedelmüket.

– Sajnos a férjem fizetése kiesett, hiszen még nem került táppénzre. Jelenleg öten élünk 62 ezer forintból egy hónapban – mondta el az asszony, aki kiemelte, férje lábadozik. Bár érzelmei érthető módon hullámzanak, már javult az állapota.


Hétköznaponként Budapesten a rehabilitációs intézetben kezelik. A család bízik abban, hogy a férfi újra mozgathatja majd a kezét, igaz ez jó esetben is csak több hónapos terápia után érhető el.

– Voltak, akik segítettek; olyanok is, akiktől nem is számítottam erre. Hoztak a gyerekeknek néhány fontos dolgot, mert látták, hogy nélkülöznek. Nagyon köszönöm nekik, és köszönöm a mentőknek, a gyulai és a békéscsabai kórház dolgozóinak is. Nagyon sokat tettek a férjemért – fogalmazott Szabóné Bíró Eszter.

– Az első pillanatban úgy éreztem, hogy segítenem kell. Bár személyesen nem annyira ismerjük egymást a megsérült vadőrrel, de egy helyen nőttünk fel, a Tarhoshoz tartozó Békéserdőn – nyilatkozta lapunknak Ajtai Éva, aki a gyűjtést férjével együtt kezdeményezte.

– Megdöbbentett a baleset, amely öt ember, köztük három gyermek életét tette tönkre. Az eddig összegyűlt első összeget szombaton átadtuk a családnak, de ezzel az akció nem ér véget. Mindenképpen folytatjuk az önhibáján kívül nehéz helyzetbe került család támogatására indított kezdeményezést.

Ajtai Éva hangsúlyozta, bíznak abban, hogy lesznek jólelkű emberek, akik melléjük állnak majd. A számlaszám továbbra is él.

A segíteni akaró, jó szándékú emberek a 10300002-10384573-49010023 számlára fizethetik be adományaikat a vadőr és családja részére.


Forrás: Beol