A 2014-es erdőgazdaságok közötti lövészverseny-sorozat záró fordulóját a Mecsekerdő Zrt. rendezte meg augusztus 28-án, Dabason.


Nemcsak az európai szintű pálya, hanem a kellemes nyári időjárás is kedvezett az izgalmasnak ígérkező versenynek. Az országból 10 állami erdőgazdaság képviseltette magát az eseményen, ahol egyénileg és csapatként is értékelték a versenyzők teljesítményét. Minden egyes erdőgazdaságból 4 versenyző mérte össze tudását és ügyességét kombinált lövészetben, vagyis golyós és sörétes lőfegyverrel egyaránt lőniük kellett.
A versenysorozat nemcsak az erőviszonyok összeméréséről szól, hanem lehetőséget ad régi ismerősöknek a kapcsolattartásban, vadász- és egyéb szakmai élményeik megosztásában, valamint rengeteg új barátság köszönheti megszületését ezen alkalmaknak. Azt is örömteli dolog látni, hogy az erdőgazdaságok nemcsak a fiatalabb nemzedék versenyeztetését támogatják, hanem a nyugdíjba vonult kollégák számára is lehetővé teszik a versenyeken való részvételt. Ilyen említésre méltó egyéniség például Makarész Lehel, aki a Pilisi Parkerdő Zrt. csapattagjaként, még 70 évesen is részt vett a megmérettetésen.
A versenysorozat nyolc fordulóból tevődött össze, melyek közül az öt legjobb verseny eredménye döntötte el a 2014. év összetett dobogós helyeinek sorsát. Vagyis a dabasi záró fordulón elért pontszámok még nagymértékben befolyásolták a végső eredmény alakulását. Kiélezett küzdelemben első helyen végzett a Mecsekerdő Zrt., a második helyet sikerült megszereznie a Gyulaj Zrt. lövészcsapatának, amire igazán büszkék lehetünk. A harmadik helyezést a Zalaerdő Erdészeti Zrt. csapata szerezte meg. Dudás Szabolcs


Eredmények:

Erdőgazdaságok közötti lövészverseny-sorozat 2014, összetett:
Csapat
Mecsekerdő Zrt. 100 pont (Ács Péter, Györök Lajos, Józsa István, Leipold Arnold, Pongrácz Viktor, Varga András)
Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. 92 pont (Bölcskei Gábor, Csapó Károly, Kalauz Csaba, Király Attila, Tóth Péter)
Zalaerdő Zrt. 90 pont (id. Gróf András, Gróf Jácint, Karikó Róbert, Radics Péter)
Egyéni
Varga András Mecsekerdő Zrt. 83 pont
Dobos József NEFAG Zrt. 70 pont
Györök Lajos Mecsekerdő Zrt. 53 pont

Erdőgazdaságok közötti lövészverseny-sorozat záró forduló, Dabas:
Csapat
Mecsekerdő Zrt. 2086 pont
Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. 2060 pont
Északerdő Zrt. 2009 pont

Egyéni
Varga András Mecsekerdő Zrt. 559 pont
Kovács Ignác Gemenc Zrt. 554 pont
Csapó Károly Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. 545 pont