Négy, engedély nélkül tartott lőfegyvert foglaltak le egy 70 éves férfitól a Komárom-Esztergom megyei Kesztölcön - számolt be az esetről vasárnap a police.hu.
Az autójában ülő K. Ferencet október 3-án délután Tokodaltárón igazoltatták a rendőrök, és miután átvizsgálták a gépjárművet is, annak csomagtartójában egy engedély nélkül tartott, távcsővel és hangtompítóval ellátott vadászpuskát, egy 9,5 centiméteres pengéjű kést és egy machetét találtak. Az ezt követő házkutatás során a férfi kesztölci otthonában, további három engedély nélkül tartott lőfegyver, fegyverlámpák és 268 darab töltény is előkerült.

K. Ferencet a rendőrök előállították, ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság. A férfit a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ezzel egy időben egy tokodaltárói férfinál is házkutatást tartottak a rendőrök. A 44 éves K. István otthonában 131 darab lőszert találtak a nyomozók, melyet lefoglaltak. K. István ellen büntetőeljárást indított a rendőrség, melynek során a gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Forrás: MTI