A Gemenc Zrt. élményadó programokkal várja az őszi erdő kedvelőit - Színek pompája és harmóniája határozza meg az októberi Gemenci erdő hangulatát.
Ezt a csodálatos látványt többféleképpen kívánja emlékezetessé tenni a Gemenc Zrt., ezért a hosszú hétvégén háromféle programból is válogathatnak a természet szerelmesei.

Kerülj erdőt erdésszel – Október 24., Sükösd, Daráló utca vége

10:00-13:00 – A túra hossza kb. 8 km.

A túrán a résztvevők megtudhatják, hogyan lesz sok kis facsemetéből egy egész erdő, megismerhetik, hogy milyen állatok és növények élnek az Illancsban, részletes információt kaphatnak, hogy a különböző évszakokban és területeken milyen erdőgazdálkodási munkákat végeznek a szakemberek.


Védett fények – Október 24., Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ, Pörböly


Elsősorban a tájképfotózás iránt érdeklődőket várják a szervezők. A program során a résztvevők elméleti ismereteket kaphatnak, valamint egész nap csodálatos felvételeket készíthetnek az őszi erdő néhány rejtett részének bejárásakor.


Részletes program:

12:00 Találkozó Pörbölyön az Ökoturisztikai Központban.

12:30 Előadás és beszélgetés a természetfotózás módszereiről, eszközeiről. Házigazda: Krizák István természetfotós.

13:30 Indulás az Ökoturisztikai Központból az Erdei Vasút szerelvényével a Bárkarakodó rétig. A környékbeli tavak, holtágak, fokok, rétek bejárása.

17:45 Visszaérkezés Pörbölyre. A túra során készített fotók vetítése és értékelése, beszélgetés a tapasztalatokról.


Avartaposó túra – Október 25., Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ, Pörböly


Kirándulás sétahajóval a Veránka-szigetre. A Gemenci erdő csak engedéllyel látogatható szívében barangolhatnak a túrázók.


Részletes program:


10:00 Sétahajó indulása Bajáról a Gemenc Vándorponttól. Helyszín: A Gemenc Zrt. kikötője, Baja, IV. Károly rakpart, a híd bajai hídfőjénél.

11:00 Kikötés a Veránka-szigeten, gyalogtúra a színpompás őszi Gemenci erdőben szakvezetővel (kb. 8 km).

15:00 Várható érkezés a kikötőbe Bajára.


Forrás: Gemenc Zrt.