Országszerte már többfelé is havazott, és mint ilyenkor általában, az Északerdő Zrt. gazdálkodási területének mindhárom turisztikai szempontból jelentős tájegységén egyszerre köszöntött be az igazi tél.


Ilyenkor sokan tesznek hosszabb-rövidebb túrát a Bükk, az Aggteleki-karszt, vagy éppen a Zempléni-hegység hófehérbe öltözött erdeiben.
Érdemes azonban néhány alapvető dologra felkészülni a kirándulás előtt. Mindenképpen oda kell figyelni a hideg időjárásnak megfelelő öltözetre. Fontos a meleg, réteges öltözködés, a sapka, a kesztyű, a vízálló bakancs, esetleg kamásli. Nem szabad megfeledkezni az étel- és folyadék-utánpótlásról sem, a legjobb választás egy termosz forró tea, néhány szendvics, esetleg csokoládé. Indulás előtt érdemes tájékozódni a tervezett útvonalról, a téli hónapokban ugyanis fakitermelések és vadászatok egyaránt előfordulnak az erdőterületeken. Ne maradjon otthon a térkép vagy GPS készülék és a feltöltött mobiltelefon sem. Azt is szem előtt kell tartani, hogy a hóban lassabban lehet haladni, és télen korábban sötétedik. Érdemes úgy megtervezi az útvonalat, hogy a naplemente ne az erdőben érje a túrázót. Az Északerdő Zrt.  minden erdei kirándulónak nyugodt kikapcsolódást és feltöltődést kíván!

Forrás: Északerdő Zrt

0
0
0
s2smodern
powered by social2s