Egyidejű rendezvények: FeHoVa, Budapest Boat Show, Karaván Szalon, IV. FEHOVA-MEOE Nemzetközi kutyakiállítás, Országos Íjász Bajnokság. Egyetlen jeggyel, nyolc pavilon látványosságait tekinthetik meg a látogatók.

FeHoVa
A régió legnagyobb vadász- és horgászkiállítása széles kínálattal, hazai és külföldi kiállítókkal, izgalmas programokkal várja a fegyverek, a vadászat, a horgászat és a természet szerelmeseit. A FeHoVa nem csupán a szakmai érdeklődők számára jelentős kiállítás, hanem kitűnő családi program is.

Ízelítő a hagyományos programokból:

Elmaradhatatlan a Szarvasbőgő verseny, a kisállat és solymász bemutató, amit idén is madárröptetés kísér, újra lesz Vadászkürt fesztivál, és látványosnak ígérkeznek a vadászkutyafajta- és munkabemutatók.

Találkozás vadászati szakírókkal a Magyar Vadászlap standján, dedikálások a Nimród Vadászújság standján (itt lesz többek között Hidvégi Béla is, akinek számos könyve közül a legutóbbi angol nyelven debütál a rendezvényen).

A széles fegyverkínálattal érkező kiállítók mellett, a BRFK és a Gunmagazin standjain mindenkinek szívesen adnak tájékoztatást a fegyverek szabályos tárolásáról, a fegyvervásárlás szabályairól, az egyes fegyverek használatáról. A bátrabbak megmérettethetik magukat a MAGNUM Lőtéren és kipróbálhatják a „részeg szemüveges” vezetést a BRFK standon.

A horgászati kiállítás egyik leglátványosabb eleme idén is a hatalmas FeHoVa akvárium lesz, amely számos programmal várja az érdeklődőket. A gyerekek horgász suliban ismerkedhetnek meg az alapokkal.

Újdonságok:
• „Ragadozók világa” - Magyar vadászok ragadozó-trófeái: több, mint 40 vad trófeája
• Nadler-kiállítás - a 2013-2014-es vadászidény legjobb magyar nagyvadtrófeáiból összeállított válogatás
• Nemzetközi szakmai konferencia a hagyományos és az új keletű vadásztöltényekről (a CIC szervezésében)
• Kittenberger-bemutató: relikviák és trófeák a híres magyar Afrika-kutató, zoológus, tanár, vadász és természettudományi író hétköznapjaiból (a Magyar Természettudományi Múzeum kiállítása)
• Gasztronómiai bemutató és kóstoló: vad- és halételek terítéken
• A Hidvégi Béla Vadásztrófea Alapítvány különleges programokkal készül: bemutatja új ösztöndíj-programját, valamint több érdekes, rendellenes trófeát
• a horgász szekció idén először önálló pavilonban
• Űrtechnika a horgászatban
• Bemutatkozik a Water Wolf víz alatti kamera
• Vendégünk Ali Hamidi (GB) pontyhorgász világbajnok, valamint a magyar horgászsport kiválóságai

Egyéb programok: fárasztó-szimulátor, pergető medence, versenyek, nyereményjátékok.

A vadásztársaságok, erdészetek, horgászegyesületek, lövész egyesületek, fegyveres testületek tagjai kedvezményes csoportos belépőjegyet válthatnak a kiállításra. A kedvezményre jogosító kuponok és további kedvezményes jegyvásárlási lehetőségek megtalálhatók a kiállítás honlapján (www.fehova.hu).

Budapest Boat Show
A Budapest Boat Show Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye.
A 24. alkalommal megrendezésre kerülő kiállítás 2012 óta folyamatosan fejlődik és növekszik, 2015-ben több mint 65 kiállító mutatkozik be több mint 80 hajóval, és 9500nm-en csak hajók és kapcsolódó kiegészítők vonulnak fel, számos újdonsággal, több hazai hajóbemutatóval. A többi között itt láthatja először a közönség a SÁMSON névre keresztelt óceáni evezős hajót is, mellyel nem mindennapi expedícióra készülnek, hiszen ez lesz az első ilyen hajó, amellyel áteveznek az atlanti óceánon New Yorkból Párizsba!

Volvo Ocean Race
2015-ben a kiállítás középpontjába a TENGERI HAJÓZÁS kerül, azon belül is a Volvo Ocean Race, a jelenleg is zajló földkerülő vitorlásverseny kap kiemelt figyelmet, a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával. A látogatók egy 400 négyzetméteres Volvo Ocean Race programszigeten ismerkedhetnek a versennyel, a csapatokkal és a legénység életével. Kiállítjuk a Volvo Ocean 65 versenyhajó belsejének egy részletét, és felállítunk egy hajókormány installációt is a látogatók számára.
A Volvo Autó Hungária Kft. pedig Volvo Ocean Race felszereltségű járműveket állít ki.

Programok

Különböző hajómesterségeket mutatunk be, melynek keretei között megismerkedhetnek a GRIND-al, melyen megrendezzük a Volvo Ocean Race Grind Versenyt is, aminek a fődíja egy Volvo tesztvezetés.

Bemutatjuk mi a RIGGER, hogy hogyan készülnek a hajók modern technológiával, hogy hogyan készítik a vitorlákat, és a kiállításon szakemberek és látogatók közösen készítenek egy igazi hajót fából.

A gyermekeket a Csemete sarok várja, ahol a csemete katamarán lesz kipróbálható, hajós csomókat tanulhatnak, valamint parafa hajó faragásra és saját kezűleg készített
kifestők bemutatására is lesz lehetőség.

Generali Kikötő Színpad
A színpadon mind érdekességekkel, mind szakmai programokkal találkozhatunk. A Volvo Ocean Race-hez kapcsolódóan filmvetítések, beszélgetések a versenyről és verseny hivatalos ruhakollekciója várja az érdeklődőket, de Bemutatkoznak az Újdonság Pályázat helyezettjei is, szó lesz a SÁMSON tengeri evezőshajó expedíciójának előkészületeiről és a Kékszalagról, de olimpikonjaink és világbajnokaink is megszólalnak. Több hivatalos szervezet is fellép a színpadra, ilyen a Vízimentők Magyaroszági Szakszolgálata, a Magyar Közlekedési Hatóság, és a Vízirendőrség is.

A kiállítás stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, főtámogatója a Generali Biztosító Zrt., a Volvo Ocean Race programsziget támogatója a Volvo Autó Hungária Kft.

Karaván Szalon
Egyidejű rendezvények: FeHoVa – Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás, Budapest Boat Show, IV. FEHOVA-MEOE Nemzetközi kutyakiállítás, Országos Íjász Bajnokság, (február 12-15.)

Karaván Szalon a legnagyobb hazai lakókocsi és lakóautó bemutató, mely 2015. február 12. és 15. között kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „F” pavilonjában.
A 9. alkalommal megnyíló kiállítás idén új időpontban a FeHoVa és a Budapest Boat Show kiállításokkal egy időben várja a látogatókat.

Programok
A legújabb lakóautó és lakókocsi modellek mellett felállítunk egy old-timer részleget is. Idén is lesz mover akadálypálya, ahol kempingek által felajánlott vouchereket lehet megnyerni a lakókocsik mozgatására való szerkezet hozzáértő kezelésével. Kialakításra kerül egy pihenőrész, ahol kempingezésről szóló filmeket és fotógalériákat vetítünk. A Kempingvilág Kft. totoját helyesen kitöltők között pedig egy Prémium AL-KO Mankókereket sorsolnak ki. A korábbi évek hagyományaihoz visszatérve újra várja a látogatókat a Karaván Kemping is, ahol a zárás után mindig hangulatos közösség szokott kialakulni.

A kiskorúakat arcfestés és rajzverseny is várja.