Betiltaná a vasárnapi vadászatot a DK, hogy Lázár János és Semjén Zsolt a családjával legyen. Szegeden 4113 aláírást gyűjtött össze a boltok vasárnapi zárvatartása ellen tiltakozó Demokratikus Koalíció.

Január végén kezdte és március 14-én zárta le Szegeden a Demokratikus Koalíció helyi szervezete azt az aláírásgyűjtési akciót, amellyel a DK országosan azt szeretné elérni, hogy népszavazást írjanak ki a boltok vasárnapi zárvatartása ügyében. Binszki József, a DK szegedi elnöke ma a Dugonics téri Tesco áruház bejárata előtt tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: 4113 aláírást gyűjtöttek össze Szegeden.

- A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) gáncsolja, hogy népszavazást írjanak ki az ügyben. A DK aláírásgyűjtési akciója végeredményben politikai nyomásgyakorlás. Mind a 106 országgyűlési választókerületben gyűjtöttünk aláírásokat - mondta Binszki József, aki szerint körülbelül 200 ezren írhatták alá a petíciót. Az elnök reméli, hogy ennek hatására az NVB kiírja a népszavazást a vasárnapi boltbezárás ügyében. A politikus elmondta, ha a hitelesített népszavazási aláírásgyűjtési íveket megkapják, akkor már két szegedi választókerületben, ami szerinte fél Csongrád megye, gyűjtik majd az aláírásokat. Kérdésre válaszolva közölte, várakozásaiknak megfelelő számú aláírás gyűlt most össze, miközben - ahogy fogalmazott - több mint harmincan be is léptek a Demokratikus Koalíció szegedi szervezetébe.

Binszki hangsúlyozta, a DK szerint nem zavarja a családok egységét, ha vasárnap is nyitva maradnak a boltok. - Akkor tiltsák be a vasárnapi vadászatot is, hogy például Lázár János és Semjén Zsolt a családjával legyen - mondta a DK szegedi elnöke, aki szerint nem szerencsés beleszólni az emberek magánéletébe.

Forrás: Délmagyar