A tunéziai vadászlehetőségekről tartottak sajtótájékoztatót március 19-én, csütörtökön a Sophie&Ben Bistróban, ahol Leith Ben Zakour, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal (ONTT) képviselője köszöntötte a résztvevőket.

A tunéziai vadászati programot népszerűsítő tájékoztatón a Royal Rihana Hotel igazgatója, a szervezett vadászatok tunéziai specialistája, Tarek ben Abdallah elmondta, hogy családi üzletként harminc éve szervezik a vaddisznóvadászatot, évente hatszáz vadászati engedélyt adnak ki.

A tájékoztatón filmen egy vaddisznóvadászat egy napját mutatták be, a szálloda igazgatója azt is elmondta, hogy Algéria határától mintegy 12 kilométerre van a 80 ezer hektárnyi vadászterület, baráti társaságok, családok járnak évente vissza.

A vendégek a fővárosba repülővel érkeznek, a szervezők pedig autóval viszik a hotelbe, a vadászathoz minden engedélyt beszereznek. A hajtóvadászatra mintegy másfél órás autóút vezet, 20 hajtóval, egy két nyelven beszélő vezető hajtóval és tíz kutyával indulnak el. A hajtóvadászat idénye októbertől január végéig tart, és fontos információ, hogy szarvasra tilos lőni. A vadászok Európában megszerzett vadászengedéllyel érkeznek, minden mást a szervezők szereznek be.

Vaddisznóra és fenyőrigóra lehet vadászni, és a trófeát a vadászok haza is vihetik. Általában 10 vadász öt nap alatt 30-40 vaddisznót lő le, 70 százalékuk kan, kocát nem lőnek. Hetvenöt eurót kell az államnak fizetni minden lelőtt állatért, amit az állam a vadállomány fenntartására fordít – mondta el Tarek ben Abdallah. A vendégek 70 százaléka francia, 30 százalékuk pedig a skandináv országokból, valamint Svájcból és Spanyolországból érkeznek.

Forrás: Turizmus Online