Belehalt sérüléseibe Ian Gibson amerikai vadász, miután megtaposta egy elefánt , írja a Huffington Post. Gibson a zimbabwei Zambezi-völgyben vadászott ügyfelével, kifejezetten elefántcsontra mentek. Azonban egy fiatal elefánt megtámadta őket, és a veterán vadász nem élte túl.

A vadászatot szervező cég honlapja szerint a csoport öt órán át kereste a célpontot, majd pihenőre tértek. Később Gibson és az egyik felderítője kettesben indultak a nyomok után, hogy megnézzék maguknak a prédát, addig az elefántcsontra vágyó ügyfél a táborban maradt egy másik felderítővel. Gibson valószínűleg túl közel került az elefánthoz, ezért tudta az állat eltaposni.

Gibson társa figyelmeztette a vadászt, hogy a fiatal elefánt épp párzási időszakban van, ezért a szokásosnál is agresszívabb. Végül az állat kiszúrta őket olyan 50-100 méter távolságból, és teljes erőből megindult feléjük. Hiába kiabált felé a két férfi, Gibson még egy golyót belerepített az állatba, mielőtt az agyontaposta volna. Gibsont Afrika legjobb vadászai között emlegették, az elefánt sorsáról nem tudni.

Forrás: Index