A Népszabadság 2015. április 18-ai számában jelent meg Gera Pál „Mindenre lőnek” című írása.
Ez több tévinformációt tartalmaz. Az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) és az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) ezúton is cáfolja, hogy módosulna a vadászható fajok listája (így ez az információ Gera Pál állításával szemben nem is jelenhetett meg „több vadászportálon”, és nem is tűnhetett el azokról), de nincs tervben faunaidegen állatfajok betelepítése sem.

Az OMVK megyei területi szervezeteinek legutóbbi titkári értekezletén – amelyre Gera Pál pontatlanul hivatkozik – március 16-án arról esett szó, hogy több vadászható faj vadászati idénye változhat a vad nyugalmának biztosítása érdekében, mely módosítás kezdeményezője a szaktárca, a Földművelésügyi Minisztérium. A témában folyó egyeztetésekben a két vadászati érdekképviseleti szervezet is részt vesz. Erről korábban tájékoztattunk is az OMVK honlapján.

Szerfelett sajnálatosnak tartjuk, hogy Gera úr természetvédőként nem vette a fáradságot, és nem érdeklődött sem a vadászati érdekképviseleteknél, és a jelek szerint a minisztériumnál sem, valamint minden alapot nélkülöző értesüléseit tényként állította be a közvélemény előtt. Különösen szomorú ez annak tükrében, hogy a vadászati szervezetek illetve azok szakemberei éveken keresztül támogatták kutatómunkáját.

Gera Pál írása itt olvasható.

Forrás: OMVK