Szerencsés és nem mindennapi történéseket hozó három napon van túl Takács Andor és az általa kísért cseh vendégvadász. Több nagy őzbakot is ejtettek, az egyikkel megdőlt a vadásztársasági rekord.

Csak nagy őzbak érdekelte azt a cseh vendéget, aki két éve már járt a nagygyimóti Öregséd Vadásztársaságnál. Idén visszatért, s Takács Andor hivatásos vadász kíséretében ismét nagy bakok nyomába eredtek.

Takács Andor elmesélte, a második nap estéjén rátaláltak egy öreg, visszarakott bakra. Ránézésre sokat ígért a trófeája, a vendég meg is lőtte. Kissé csalódottak voltak, mert mindössze 410 grammot nyomott, de így is bronz minősítést kapott.

Másnap hajnalban Csót határában cserkeltek, amikor megpillantottak egy koros, érdekes agancsú őzbakot. A vendég kétszer is elhibázta, de a bak nem nagyon vette fel a zaklatást. Harmadszorra sikerült terítékre hozni. A trófea 552 grammot nyomott, a súlya miatt vadásztársasági rekord. A trófeán mechanikus sérülés nyomai láthatóak, az egyik szár osztott, emiatt csak ezüst minősítést kapott a trófeabíráló bizottságtól.

A cseh vendégnek végül egy arany minősítésű bak is összejött. Az egyik esti cserkelés során pillantották meg a fekvő vadat. Kivárták a pillanatot, míg felállt, és elejtették. A trófea súlya 521 gramm volt, arany minősítést kapott.

Visszagondolva is nehéz elhinnie Takács Andornak, milyen különleges és eseménydús három nap volt ez: a vadászat során mindegyik bakot elhibázták – legalább egyszer -, ennek ellenére sikerült meglövetnie, s még rekordot is döntöttek. Ez megismételhetetlennek tűnik.

Forrás: Veol