Mikor meglátta az őzeket, azonnal fegyvert ragadott L. Attila. Vadpecsenyét evett volna, de a rendőrök elfogták az orvvadászt.


Orvvadászt fogtak el a rendőrök Tatabányán, a Fajzás dűlőben 2015. április 29-én. Egy őzbakot lőtt agyon egy 40 éves helybéli a helyi vadásztársaság birtokán. L. Attila az állatot hazavitte és épp a nyúzáshoz készülődött, mikor a járőrök tetten érték ők. A férfi ellen orvvadászat bűntette és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Gyanúsítotti kihallgatásán L. Attila elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy a lőfegyver tartására és használatára rendelkezik engedéllyel, a helyi vadásztársaságnak azonban nem tagja. Mikor három őzet is meglátott a közeli lucernásban, azonnal fegyvert ragadott és lőtt. Azt is bevallotta, hogy az őzbakot saját fogyasztásra szánta. A férfi ellen folytatott büntetőeljárást a rendőrség 2015. május 22-én befejezte, és bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Forrás: Kemma