Ma 2017. június 29., csütörtök, Péter és Pál napja van. Holnap Pál napja lesz.
Huntland
Arion kutyatáp
 
autodoc.hu

Vadászok

  • 10711 Regisztrált
  • 0 Ma
  • 0 Ezen a héten
  • Legutoljára: kuruczl

Ki van itt?

Oldalainkat 470 vendég böngészi

Média Partnereink 
gun magazin

Segítsünk!

csillagszem alapítvány
Várjuk szponzorok, szervezetek,
magánszemélyek pénzadományait,
és egyéb tárgyi segítségét
Evolveo
Csizma Shop 2
Vadászati magazin Vadászati magazin Újságok Elek Balázs: Vadászok, halászok a büntetőjog hálójában
Elek Balázs: Vadászok, halászok a büntetőjog hálójában
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Hírszerkesztő   
2015. július 24. péntek, 05:17
Hivatásos és sportvadászként minden nap érezhetjük, hogy tennünk kell a szenvedélyünk társadalmi elfogadottsága érdekében.
A közvélemény igen jelentős része nem érti meg a vadászatot, és korántsem látja annak pozitív oldalait. A legsajnálatosabb az, amikor valamilyen jogsértést követnek el a vadászok, és a büntető bíróság kénytelen ítélkezni felettük. Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a bűnt elkövetők mindig csak mások lehetnek, holott a törvényekkel túlszabályozott világban bárkivel előfordulhat, hogy a szabályok be nem tartása miatt ellene büntetőeljárás indul. Talán ezért is lehet hasznos minden vadásznak Elek Balázs új könyve, a Vadászok, halászok a büntetőjog hálójában, mert rádöbbent arra, hogy bőven van mit tanulnunk.

A 2013. július első napjától hatályos büntető törvénykönyv lényeges, a vadászokat is érintő változtatásokat hozott. Új büntető tényállásként bevezette az orvvadászatot, amely bűncselekmény alakuló bírói gyakorlatába közérthető betekintést nyerhetünk. Sajnos részben igazuk lett azoknak, akik előre megjósolták, hogy a legtöbb eljárás az ún. belső orvvadászok, azaz a vadászjeggyel rendelkezők ellen indul meg.

Az új büntető törvény minden eddiginél szélesebb körben kodifikálta a jogos védelem megengedhetőségét, és lényegesen erősítette a megtámadott személyek védekezési lehetőségét, amely szabályok ismerete mindenki, így minden sportvadász számára is elengedhetetlen. Lényegesek az éjjellátó eszközök használatára, tartására, a természetvédelemre vagy az állatkínzásra bevezetett új szabályok is, amit megtörtént eseteken keresztül, mindenki számára érthetően igyekszik a könyv bemutatni.

Forrás: Vadászlap
Hozzászólások (0)Add Comment

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy
 
Csizma Shop 1
 
Támogató parnereink:
magnum vadászbolt  huntland vadászbolt  demar vadászcsizmák, bakancsok, cipők  

Copyright 2007. Vadászmester Média Kft. - Vadász Magazin © - Készítette - JJmaxi Webdesign Studió - Minden jog fenntartva! - Vadászat - Vadászati Apróhirdetés - Vadászbolt - Vadászfegyver - Vadász Katalógus - Vadász Fotók - Vadászati Fórum