Márkó - Az év első nagyobb megyei bikáját a Hajag Vidéki Vadásztársaság területén lőtték. Az előzetes mérlegeléskor kilenc kilót nyomott a trófea.

Évek óta visszajáró vendége a Hajag Vidéki Vadásztársaságnak Peter Mosser, aki rendszeresen úgy érkezik, hogy egy nagyobb bikát szeretne lőni. Ám a szerencse eleddig elpártolt mellőle. Volt olyan, hogy a barátjával jött, akinek sikerült megőlie élete bikáját, neki azonban nem.

Kugler András hivatásos vadász hetek óta figyelt egy bikát, úgy gondolta, ez megfelelő lesz a vendégnek. Az osztrák vadász a hétvégén ismét megérkezett, és Andrással már ezt a bikát keresték. Ezúttal rájuk mosolygott Fortuna istenasszonya.

Hétfőn hajnalban egy lesen ülve pillantották meg a bikát a vadásztársasághoz tartozó Cseri-erdőben. A vendégvadász hatalmas örömben tört ki, amikor sikerült terítékre hozni. A trófea páratlan 18-as, az előzetes mérlegeléskor kilenc kilót nyomott. Az agancsot a napokban a megyei trófeabíráló bizottságnak is bemutatják, bíznak a jó minősítésben.

Forrás: Veol