„Esély az esélyteleneknek, segítség a rászorulóknak” – ezzel az elnevezéssel szervezték meg december 21-re ételosztó akciójukat a sárospataki vadásztársaságok és támogatóik. A Piacon készültek az emberek fogadására, több üstnyi meleg egytálétellel. Ez alkalommal mintegy 300 adag gulyást tudtak kiadni a vadászok.

Az akciót az Önkormányzat a Piac területének biztosításával a kiszolgáló épületrészek használatának biztosításával is támogatta. A szervezők ezúttal is kijelentették, nem csak rászorulóknak, bárkinek adtak egy tál ételt, hiszen ők ezt szívből teszik. Mint mondják, vadászként csak így tudnak segíteni, az elejtett vadak elkészítésével. Érkeztek is sokan a pataki Piacra, szinte egy óra alatt elfogyott mindhárom üst tartalma.

– Pedig jó sokat főztünk – mondta Géczi Ferenc, hozzátéve hogy ők vaddisznóból készítettek gulyáslevest. A Kossuth Vadásztársaság elnöke azt is elmondta, ők maguk is nagyon készültek a mai napra, hiszen tudták, sokan számítanak rájuk.

– Amikor három évvel ezelőtt megszerveztük az első közös jótékonysági rendezvényünket, magunk sem tudtuk, mire számítsunk. Hogyan fogadják az emberek, milyen reakciók lesznek. Mára azt érezzük, hogy számon tartják a hozzánk érkezők ezt a lehetőséget és igyekeznek időben itt lenni. Többeket személyesen is ismerünk, tudjuk, hogy otthonukban beteg vagy idős ember van. Nekik még ételesben küldtünk gulyást, amiért nagyon hálásak voltak.

Hasonló tapasztalatokról számolt be Kerchner József is, a Zempléni Hubertus Vadásztársaság elnöke. Azt mondta, már hetek óta kérdezgették tőle az emberek, hogy mikor is lesz az idei ételosztás.

– Ez örömteli, mert számítanak ránk, egyben szomorú is, hiszen több embernek szinte csak ez az egy tál meleg étel lesz Karácsony idején. Persze vannak, akik a vadhús íze miatt jönnek és tudnak majd maguknak főzni, de sokan azt mondták, hogy ennyijük lesz. Ezért nem maradhat abba kezdeményezésünk – tette hozzá a társaság vezetője.

A két társaság munkáját kezdetektől segíti a Zempléni Vadászati Alapítvány is. Kerülő Gyula kuratóriumi elnök szerint a vadásztársadalom társadalmi szerepvállalása fontos dolog. Alapanyagban, kiegészítőkben és minden egyéb technikai segítségben a két társaság céljait támogatva igyekeztek jó körülmények között finom ételekkel fogadni az emberek.

– Jó érzés a hálás arcokra nézni, jó érzés amikor jóllakott emberek széles mosollyal mondanak köszönetet. Ez az, ami miatt lesz jövőre is ételosztás – zárta Kerülő Gyula.

Forrás: Sárospatak