Egy szabálytalanul szabadon engedett kutya támadt rá az Északerdő Zrt. Hegyaljai Erdészeti Igazgatóságának egyik munkatársára a két ünnep között, Háromhuta környékén az erdőben.
A férfi az ott tartózkodó turistákat figyelmeztette éppen, hogy hajtóvadászat zajlik a közelben, amikor a póráz nélkül levő kutyájuk, egy amerikai dog jellegű keverék hátulról elkapta a lábszárát és mélyen beleharapott. A sérülést a sátoraljaújhelyi kórházban látták el, a teljes gyógyulás előreláthatóan három hétig is eltarthat. 
   
Az Északerdő Zrt. kéri a kirándulókat, hogy kutyával csak szabályosan, a vonatkozó jogszabályokat betartva sétáljanak az erdőben. Aki a felügyelete alatt álló ebet természeti és védett természeti területen, vagy vadászterületen – a vadászkutya és a triflakereső kutya kivételével – póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja, szabálysértést követ el. Ráadásul komoly veszélyeket is jelenthet, ha szabadon kószál a négylábú az erdőben. Megzavarhatja például a malacait védő vaddisznókocát, "konfliktusba keveredhet" a fokozottan védett farkassal, esetleg erdei kirándulókra, turistákra is rátámadhat.

Forrás: Északerdő Zrt