A rendőrség tájékoztatása szerint máshogy zajlottak az események, amikor Tatabánya közelében egy vadász lelőtt egy kutyát, sőt feljelentették a gazdáját, mert az eb elkóborlásával veszélyeztette az erdőben tartózkodók testi épségét.

Az allatportal.hu beszámolója szerint  az egyik Tatabánya menti úton sétált Argo nevű kutyájával Sándor, amikor egy arra járó vadász kilőtte az állatot. A Tatabánya menti út egyébként a kömlődi erdő területé van, vagyis a megyeszékhelytől távolabb történt az incidens.

A rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a stafford terrier rátámadt a vadászra és annak kutyájára január 3-án délelőtt, amikor gazdátlanul kóborolt a területen. Sándor, az eb gazdája erre úgy emlékszik, hogy mellette sétált a kutya…

A rendőrség tájékoztatásában kiemelte, hogy a területi vadásztársaság aznap előre bejelentett társas vadászatot tartott az erdőben. A vadász saját és kutyája testi épségének védelme érdekében célzott lövést adott le az agresszív ebre, amely elpusztult.

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság rendőrei a helyszínen meghallgatták a vadászaton résztvevőket, a lövést leadó vadászt és a lelőtt kutya gazdáját is. Megállapították, hogy jogszerű volt a fegyverhasználat, az eb gazdáját pedig feljelentették, amiért hagyta elkóborolni  kutyáját és ezzel veszélyeztette az erdőben tartózkodók testi épségét.

Úgy tudni, hogy a gazda elhatározta, hogy jogi útra tereli az ügyet, és megpróbálja elérni, hogy a vadász engedélyét vonják vissza.

Forrás: Kemma