Ma 2017. június 29., csütörtök, Péter és Pál napja van. Holnap Pál napja lesz.
Huntland
Arion kutyatáp
 
autodoc.hu

Vadászok

  • 10711 Regisztrált
  • 0 Ma
  • 0 Ezen a héten
  • Legutoljára: kuruczl

Ki van itt?

Oldalainkat 418 vendég böngészi

Média Partnereink 
gun magazin

Segítsünk!

csillagszem alapítvány
Várjuk szponzorok, szervezetek,
magánszemélyek pénzadományait,
és egyéb tárgyi segítségét
Evolveo
Csizma Shop 2
Vadászati magazin Vadászati magazin Újságok Alkony Vadászmagazin 2015. október - november
Alkony Vadászmagazin 2015. október - november
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Hírszerkesztő   
2015. december 04. péntek, 06:50
Vadászat rovatunk ezúttal Merkei Attila cikkével indul, amiben egy vadkacsavadászat élményeit olvashatják ami hívással történt. Szádelő című cikkünkben Gazdag József írását olvashatják, aki egy szarvas vadászatról számol be olvasóinknak a Kassa melletti település erdeiből.
Nagyvilágból rovatunk szerkesztője ismét megpróbálta a legérdekesebb külföldi történéseket csokorba szedni. Vermontban hivatalosan is megdőlt az íjjal elejtett jávorszarvas súlyrekordja, Maryland államban pedig ellenőrzött, íjjal történő szarvas vadászatot vezetnek be annak ellenére, hogy egy természetvédelmi szervezet korábban bírósági végzéssel betiltatta azt. Washington és Idaho között pusztít a kéknyelv betegség, több száz szarvas hullott el. Egy 10 éves kislány 4 méteres krokodilt ejtett el Texasban számszeríjjal. Hogyan káros a természetre és az emberekre is egy vadászati tilalom? Ezt a kérdést feszegette egy cikk a NewYork Times egy szeptemberi cikkében. A Michiganban zajló Vadász-áldozat pro¬jekt idén zárta sikeresen harmadik nyá¬ri szezonját, tapasztalataikról olvashatnak. A történelemben először 2015. szeptember 9-én a CPW összehívott egy egynapos kon¬ferenciát, amely a fenntartható vadgazdál¬kodásról szólt, mindezt az Erdészeti világ¬kongresszus (WCF) keretein belül, Durban városában, Dél-Afrikában.

Aktuális rovatunkban ezúttal Gribek Dániel összeállításait olvashatják, amely Szejkefürdőn készült két témában is. Az egyikben a Székelyföldi Vadász Egyesületek Föderációjának megalakulásáról olvashatnak, amíg a másikban az V. Székelyföldi vadásznapokon történt szakmai eszme-, és tapasztalat cseréről tudhatnak meg többet.

Erdő- és vadgazdálkodási rovatunkban bemutatkozik a Magyar Vadgazdálkodási Szakértők Országos Egyesülete akik minden számban egy olyan témát fognak feldolgozni, ami segítségükre lehet egy – egy problémás kérdéskörben, de szívesen válaszolnak szerkesztőségünkbe, vagy közvetlenül hozzájuk irányuló kérdésekre is.

Ugyanebben a rovatban Gazdag József Mezei nyúl című cikkében egy sokakat foglalkoztató problémát, kérdéskört próbál kicsit körbejárni. Marjai Péter pedig egy olyan témát feszeget, ami ugyan közvetve érinti a vadászatot, mégis óriási problémákat okoz/okozott az elmúlt hetekben, hónapokban. Ez pedig a migránsválság miatt elrendelt vadászati tilalom és következményei.

Vadászkutya rovatunkban Buzgó József a vérebek után kereső munkáját mutatja be közelebbről.

2015-ben Dabas adott otthont a Korongvadász Országos Bajnokságnak, Korbán Krisztián erről számol be koronglövész rovatunkban.

Az Újdonságokban olyan érdekességekről olvashatnak mint a vadász körhinta, egy univerzális vadászkutya védőmellény, egy megtévesztő illatanyag, vagy a "hófehérke" nevet viselő új Mossberg Modell 930 Snow Edition típusú fegyver.
Muskéta rovatunk mint mindig Kovács László írásaiban bővelkedik. Nem marad el sem a töltény, sem a fegyver bemutatás. Bemutat egy .405 Winchester, amit csak mágikus kalibernek nevez, fegyver tekintetében pedig egy igazán különleges sörétesről olvashatnak, pontosabban rögtön kettőről, az M1901 és M1887-ről.

Szeptember végén került megrendezésre solymász rovatunk állandó szerzőjének tanyáján egy kötetlen szakmai találkozó, amit a szezon elején azzal a céllal tartottak, hogy megismerhessék a tanítványokat, illetve szakmai tapasztalatcserét folytathassanak.

Receptajánlónkon is érezhető az ősz, hisz egyre tartalmasabb, melegséget árasztó ételekkel készül Önöknek szerzőnk.

Természetvédelmi rovatunkban elsőként a Messziről jött idegenek című cikk folytatását olvashatják. A mezei hörcsög is védett faj! Következő anyagunkban erről az aranyos, ám rossz hírű állatról tudhatnak meg többet.
Barna víz, fehér hab, szemétkupacok, ez a kép fogadja a a Hosszúréti-patakra látogatókat. 2015 szeptemberében az MME Budapesti Helyi Csoportja és az Erdőmentők Alapítvány egy csapata elhatározta, hogy kezdetként megtisztítja a patak környékét.

Cimkék: alkony , vadászmagazin , 2015 , október , november
Hozzászólások (0)Add Comment

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy
 
Csizma Shop 1
 
Támogató parnereink:
magnum vadászbolt  huntland vadászbolt  demar vadászcsizmák, bakancsok, cipők  

Copyright 2007. Vadászmester Média Kft. - Vadász Magazin © - Készítette - JJmaxi Webdesign Studió - Minden jog fenntartva! - Vadászat - Vadászati Apróhirdetés - Vadászbolt - Vadászfegyver - Vadász Katalógus - Vadász Fotók - Vadászati Fórum