Az ötödik alkalom után bátran nevezhetjük hagyományosnak a Bakonyerdő Zrt., a Verga Zrt. és a Veszprém Megyei Vadászkamara közös rendezésű erdész–vadász bálját, amelyre ezúttal is méltó környezetben, a sümegi Hotel Kaptány vendégszeretetét élvezve került sor január 30-án.

A mintegy 260 fős vendégsereget alkalomhoz illő módon a Bakony Vadászkürt Egylet kürtszignáljai köszöntötték, majd Pap Gyula megyei elnök üdvözölte az egybegyűlteket a vadászkamara nevében, külön köszöntve Takács Szabolcs kormánymegbízottat, aki most először vett részt a megyei vadászbálon.

Az időt nem húzva, a bál szervezésében közreműködők munkáját megköszönve jó szórakozást kívánt, és tovább is adta a szót Varga Lászlónak, aki a Bakonyerdő Zrt. képviseletében reményét fejezte ki, hogy a hangulat legalább olyan emelkedett lesz, mint az ezt megelőző négy bál során. Schumacher István, a Verga Zrt. vezérigazgatója gondtalan, önfeledt szórakozást kívánt, és megjegyezte, hogy az erdő a báltermen kívül is összeköti az erdészeket és vadászokat.

A Vadászhimnusz elhangzása után kezdetét vette a pazar vacsora, majd a Change Show és Tánczenekarnak és a Copacabana Brazil Showtáncegyüttes színvonalas produkciójának köszönhetően a táncparketten alkalom nyílt a kalóriák égetésére.

A tánc csak addig szünetelt, amíg jóval éjfél után kisorsolták az értékes tombolanyereményeket, amik a felajánlók nagylelkűségének köszönhetően széles skálán mozogtak: a fegyvertoktól a vadászfestményen keresztül a bőgőkürtig, a kristály pohárkészlettől a vadászhátizsákon át az őzbak- és szarvasvadászatig. A bál a késő hajnali, szinte kora reggeli órákban ért véget, a hangulatra senki nem panaszkodott. Jövőre ismét találkozunk!

Aki meg szeretné vásárolni az eseményről készült DVD-t, jelezze a megyei vadászkamara elérhetőségein!

Forrás: VMVK