A vadorzók keselyűket, oroszlánokat és sakálokat pusztítottak el. Egy elefántot is lelőttek, agyarát elvitték, a tetemét méreggel borítva hátra hagyták.
Több mint száz keselyűt, oroszlánokat és sakálokat is elpusztítottak a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban vadorzók, akik lelőttek egy elefántot, agyarát magukkal vitték, majd a tetemét méreggel beborítva hátra hagyták.

A Kruger, amely Kelet- és Dél-Afrika egyik legnagyobb nemzeti parkja, közleményben jelentette be, hogy olyan vadállatokat találták elpusztulva, amelyek a mérgezett tetemből ettek: 110 fehérhátú keselyűt, két hím oroszlánt, két panyókás sakált és egy fiatal bukázó sast.

A tetemekre az elmúlt hét végén bukkantak, de nem tudják, hogy a mérgezés mikor történt.

A mészárlás indítéka sem teljesen világos, de a hatóságok emlékeztetnek arra, hogy a keselyű keresett alapanyag a helyi "természetgyógyászatban".

A mérgezéses vadorzás eddig aránylag megkímélte a Dél-Afrikai Köztársaságot, a jelenleg sokkal súlyosabb a szomszédos Zimbabwéban és Mozambikban. Zimbabwéban két év alatt 370 elefántot öltek meg méreggel orvvadászok.

Forrás: MTI