Emberevő tigrist ejtettek el Indiában egy negyvennégy napig tartó hajtóvadászat eredményeként, amelyben helikoptereket, drónokat, elefántokat és vadászkutyákat is bevetettek a vadőrökön, vadászokon és önkéntes segítőkön kívül.

Uttakhand állam egyik falvában, ahol sikerült puskavégre kapni a nőstény állatot, az emberek három órán keresztül ünnepelték az eredményes hajtóvadászatot a ragadozó teteme mellett.

A nagymacska három embert ölt meg és másik hármat megsebesített szeptember eleje óta, ezért a térség lakói félelemben éltek. Első áldozatát – egy nőt – szeptember első napjaiban ölte meg az egyik legpatinásabb indiai tigrisrezervátum, a Jim Corbett Nemzeti Park mellett.

A tigrist elejtő vadőrök vezetője azt mondta, szerették volna csak elkábítani a vadállatot, de ez nem sikerült, ezért kellett éles lőszert használniuk.

A helyi média szerint Indiában idén eddig mintegy száz tigrist öltek meg emberek, egyharmadrészt vadorzók.  A világ tigriseinek valamivel több mint a fele, mintegy 2200 példány él az indiai rezervátumokban.

Forrás: Kisalföld