Szlovéniából indult az a kezdeményezés, ami napjainkra az OMME tagszervezeteinek közreműködésével hazánkban is minden év októberében megismétlődő programmá vált.

Püspökladányban a helyi egyesület állt a kezdeményezés mögé.

A városban és a kistérség több településén helyi méhészek közreműködésével, ha csak rövid időre is, a mézfogyasztás egészségügyi előnyeiről, a méhek csodálatos életéről szólt minden. Volt méhecskés kifestő, az egyesület által összeállított kvíz, no és természetesen mézes üveg és mézkóstolás.
A püspökladányi események talán annyiban emelkednek ki az országos és európai programokból, hogy nem csak egy napra korlátozódik az iskolák és a helyi méhész egyesület kapcsolata.

A helyi,  Farkasszigeti Arborétum területén található Méhészeti Bemutatóhelyet az évek során a gyerekek rendszeresen látogatják. Az püspökladányi méhészek adományaiból összegyűjtött több mint 100 kg mézet a helyi egyesület eljuttatta az iskolákhoz, óvodákhoz annak érdekben hogy a gyerekek – a gyerekeink – étkezéseinek mindennapi része lehessen a mézfogyasztás.
A bemutatóhelyen a gyerekek megismerkedhetnek a méhek életével, a mézfogyasztás előnyeivel és bemutató kaptár üvegfalán keresztül közelről is belekukkanthatnak egy méhcsalád életébe.

Forrás: ForetPress