A vadászat és a bulvár újságírás találkozása bizony nem csak hazánkban megszokott jelenség, külföldön is találunk számos példát olyan vadűzéssel foglalkozó cikkekre, amelyek olvasása közben bizony jogosan tehetjük fel a kérdést magunkban: komolyan ezt akarják elhitetni velem?


Nos, a legutóbb a The Local című lap cikkezett egy svéd jágerről, aki jávorszarvasra vadászott, amikor az igen „furcsa” eset megtörtént vele. Peter Hallén a kutyájával tartózkodott kint a területen, amikor az eb szagot fogott és eliramodott az erdőben.

– Két évvel ezelőtt a kutyámat felöklelte egy vaddisznó, ezért nem hittem volna, hogy újra egy nyomába fog majd egyszer eredni – nyilatkozta a vadász, aki az ebet a nyakörvén lévő GPS segítségével nyolc kilométeren át követte. Amikor pórázra csatolta volna az elkószált négylábút a „semmiből” egy vaddisznó támadt rájuk, amely meg is sebesítette a meglepett vadászt a lábán.

– Folyamatosan támadt rám, ezért védekezés képpen fejbe rúgtam. Ekkor meggondolta magát és menekülőre fogta a dolgot, de húsz méter után összeesett, majd újra lábra próbált állni, de nem sikerült neki és mozdulatlanul elterült – nyilatkozta Hallén, aki hozzátette: – Hihetetlennek hangzik „agyonrúgni” egy vaddisznót, de velem mégis megtörtént. Bizonyára valamiféle fura módon találhattam el, továbbá a vad a kutya hajtása révén ki lehetett merülve.

Forrás: Vadászlap