Vadászok jártak a gyermek-egészségügyi központban – idén ötszázezer forintot vittek abból a jótékonysági vadászatból, amit október végén rendeztek. Az összegből infúziós pumpákat és betegőrző monitorokat vásárol a kórház.

Az Országos Magyar Vadászkamara megyei területi szervezete a Sárospataki vadásztársasággal közösen szervezte a jótékonysági vadászatot.

– A felhívásunkra önként jelentkezett mintegy 30 vadász, akik részt kívántak venni egy karitatív célú eseményen. A sárospataki vadászatunk bevételét ilyen célra fordítottuk – mondta el Kriston Nándor megyei elnök.

Ötszázezer forint gyűlt így össze. Ezt a támogatást adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórháznak. A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) alapítványa ebből a pénzből vásárolja meg azokat az orvosi műszereket, amire szüksége van az intézetnek.

– Olyan igények fogalmazódnak meg, amelyeket gyorsan kell pótolni – ismertette Barkai László, a GYEK intézetvezetője. – Ilyen például a folyamatos intravénás adagolóeszközök, vagy például a betegőrző monitorok pótlása.

A GYEK-ben évente több mint tízezer fekvőbeteget és csaknem 120 ezer járóbeteget látnak el. A vadászok tavaly is felajánlották jótékonysági vadászatuk bevételét a kórháznak.

Forrás: Minap